Kuifje in het Moeras wint Opsterlandse WAMPEX 2018

URETERP - De Opsterlandse WAMPEX 2018 is afgelopen weekend gewonnen door de groep Kuifje in het Moeras uit 't Harde.

Zij hadden met 5:37 uur de snelste looptijd. Door het missen van één letter op de wedstrijdkaart is hun eindresultaat 5:52 uur. Tweede werd de groep Radio-actiefjes uit Zwolle met een eindtijd van 6:17 uur. De derde prijs is gewonnen door Snel van Begrip uit Amsterdam met een resultaat van 6:24 uur. De naam Kuifje in het Moeras zal worden gegraveerd op de Autobedrijf Wagenaar Bokaal.

De enige perfecte letterkaart was van de groep Koekiemonsters uit Hallum. Zij werden 22e. Door afmelding van 9 teams gingen maar 80 teams van start bij deze eerste editie. Hiervan vielen twee groepen uit. Daarnaast vervoerde de bezembus van Taxi Moll een aantal individuele uitvallers naar de finish. De groep Beter laat dan Nooit uit Buitenpost is met een looptijd van 10:04 uur het langst onderweg geweest.

Door de droogte van de afgelopen periode lag het terrein er prachtig bij. De totale lengte van de tocht was 27,2 km, uitgezet in de regio Ureterp-Wijnjewoude. 23 Groepen kozen onderweg voor de korte variant van 21,2km. De volgende edities worden gehouden op 16 en 30 november. De inschrijving is nog geopend. www.wampex.nl