Spooktocht Drachten groot succes

Drachten - Luchtscouting de Drones organiseerde dit weekend samen met de jeugd van tienerwerken M.O.S. de spooktocht van Drachten.

Dit bleek een goed recept te zijn, want meer dan 75 vrijwilligers verleenden hun medewerking aan het project, zegt Jeroen Scholte, teamleider Scouts. Toen we eenmaal op Facebook bekend hadden gemaakt dat we de allervetste spooktocht ooit in Drachten wilden organiseren bleven er maar aanmeldingen binnen komen van vrijwilligers. De spooktocht was verdeeld in zeven clusters elk cluster met een eigen thema en een eigen coördinator. Het coordineren van de cluster lag vooral in de handen van de jeugd en van de scouts.’’

Antje Elzinga (jeugd): ,,Toen we begonnen hadden we maar iets van 140 euro budget. Gelukkig kregen we veel hulp van diverse sponsoren en het Rode Kruis. Zonder hen hadden we dit niet mogelijk kunnen maken. Voor komend jaar is het budget iets ruimer, omdat we dit jaar een kleine bijdrage hebben gevraagd, zodat we volgend jaar een nog gavere spooktocht kunnen organiseren.

Uiteindelijk liepen 207 mensen de spooktocht.