Acupunctuur Nieuwhuis nu gevestigd in Drachten

Drachten - Ben Nieuwhuis heeft al sinds 1991 een praktijk voor acupunctuur en bioresonantie. Kortgeleden verhuisde hij van De Westereen naar Drachten.

De praktijk verhuisde mee: afspraken vinden nu plaats aan de Amethist 3 in Drachten. Nieuwhuis richt zich vanuit Drachten nog meer op wat hij het liefste doet: samen met de mens tegenover zich puzzelen naar wat er misgaat in lichaam en geest. ,,Het logo van mijn praktijk is een lotusbloem, die staat symbool voor zelfreinigend vermogen. Met acupunctuur en bioresonantie triggeren we het lichaam om zichzelf te herstellen en weer in balans te brengen.”

Geheel van de mens

Al sinds zijn achttiende is Nieuwhuis geïntrigeerd door de holistische aanpak: kijken naar het geheel van de mens, niet naar de klacht alleen. ,,Wij hebben een fantastisch systeem in ons lijf, met een oneindige wijsheid. Soms moet dat lijf wakker gemaakt worden: hé joh, het wordt tijd om rommel op te ruimen. Zulk ‘gerommel’ kan voelbaar zijn in je darmen, maar een heel andere oorzaak hebben.”

Acupunctuur heft blokkades en botsingen van energieën op in je lijf en herstelt zo de balans. Met bioresonantie worden trillingen in je lijf gemeten, ontstekingen opgespoord en afvalstoffen afgevoerd. ,,Maar net zo belangrijk is het in gesprek zijn met elkaar: ik houd mensen een spiegel voor en vraag hen: denk dáár eens over na. We werken ook samen aan bewustwording.”

Door de jaren heen heeft Nieuwhuis steeds meer oog gekregen voor het totaal van de mens. ,,Het gaat me aan het hart als mensen jarenlang gezondheidsklachten hebben. Ik zoek graag samen naar een oplossing.”

Meer info of een afspraak maken? Kijk op www.acupunctuurnieuwhuis.nl, mail bennieuwhuis@xs4all.nl of bel 06-16 11 10 06.