Tweede Strúntocht in december

Drachten - Voor de tweede keer wordt op vrijdagavond 14 december de Drachtster Strúntocht gehouden.

Na het grote succes van de eerste Drachtster Strúntocht in 2016 zal dit jaar op vrijdagavond 14 december 2018 de tweede Drachtster Strúntocht plaats vinden. Een bijzondere winterwandeling van ongeveer 9 kilometer door Drachten waarbij je langs de route wordt verrast met muziek, kunst, dans, toneel, poëzie en andere ludieke en unieke activiteiten. De opbrengst van de Strúntocht gaat volledig naar het (gehandicapte) kind, welk specifiek doel blijft nog even een verrassing.

Draaimolen

Onlangs is het laatste project van de Strúntocht uit 2016 afgerond met het opleveren van een draaimolen bij het Spijkerdorp Drachten. Het bijzondere van deze molen is dat ook kinderen met een beperking mee kunnen spelen. Op deze manier kan er in het Spijkerdorp volop worden samengespeeld door kinderen met -en zonder een beperking.

Daarmee zijn de schenkingen van de Strúntocht van 2016 afgerond. Al eerder ontving Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag een bedrag van 12.000 euro voor de aanschaf van nieuwe paarden en aangepaste zadels, speciaal voor kinderen met een beperking. Begin 2018 ontving De Naturij al een rolstoeldraaimolen.

Serviceclubs

De bijzondere winterwandeling wordt georganiseerd door Stichting Drachtster Strúntocht, een samenwerkingsverband tussen de vier Drachtster serviceclubs: Lions Livius, Rotary Drachten de Wouden, Kiwanis en Round Table.

Kaarten zijn te bestellen op de website van de Strúntocht (www.struntocht.nl ) of bij de Lawei www.lawei.nl. Er zijn al meer dan 600 kaarten verkocht.