1313 duiven krijgen rapportcijfer op Duivenshow in FCD

Drachten - Op de vierde Sierduivenshow Noord Nederland in het Fries Congrescentrum waren de afgelopen dagen 1313 duiven te zien.

De duiven waren verdeeld over 65 rassen en 300 kleurslagen. De Oosterse rollers, Weense tuimelaars, Neurenberger Leeuweriken, Engelse Modena’s, Damasceners en Afrikaanse Meeuwen werden vrijdag door een strenge jury beoordeeld en dat leverde voor elke duif een rapportcijfer op van de keurmeesters.

De winnaar van de show is een Vinkduif, blauwvleugel gekrast, doffer jong van Klaas Bil uit Beetsterzwaag. de andere prijzen waren voor een doffer oud Pauwstaart van John Hartman uit Angeren, een duivin oud Nederlandse Schoonheidspostduif van Haico Bosma uit Rohel en een duivin jong Giant Homer van Klaas de With uit Leeuwarden. Zij kregen zaterdagmiddag hun prijzen uit handen van wethouder Robert Bakker van Smallingerland.

Naast de vele sierduiven stonden o de show ook de vervoerstruck voor postduiven van het NPO en volières met vogels van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de DFKP-club: de speciaalclub voor Oorspronkelijke duiven, Lachduiven en Diamantduiven.

Foto’s Harry van der Linde