Drachten uit de beker geknikkerd door Buitenpost

Drachten - Drachten speelde dit weekeinde voor de beker een goede wedstrijd tegen Buitenpost, maar verloor wel met 0-3. Drachten kan zich nu concentreren op de competitie.

Buitenpost speelt dit seizoen hoofdklasse en was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Drachten probeerde waar mogelijk te voetballen en deed dat niet onverdienstelijk. Het verschil van drie klasse is dan gewoon te veel. In de 2e minuut moest keeper Robbert Evenhuis al handelend optreden door een kopbal vanuit een vrije trap tot hoekschop te verwerken. Ook in de 7e minuut wist hij redding te brengen op een inzet van de spits van Buitenpost. Drachten voetbalde tot de zestien meter van Buitenpost goed mee, maar kon voorin te weinig potten breken om echt gevaarlijk te worden. In de 12e minuut kwam Dennis Hardenbol mee op, kapte zich goed vrij maar zag zijn schot voorlangs gaan.

In de 13e minuut kwam Buitenpost op 0-1 toen Rolf Dijk een vrije trap in de linkerbovenhoek krulde, onhoudbaar voor Robbert Evenhuis, die trouwens een prima partij speelde. In de 40e minuut mocht Buitenpost een hoekschop nemen, die bij de 2e paal hard werd binnengekopt door Jelmer Vos, 0-2.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Buitenpost mocht een strafschop nemen, na een handsbal. Deze werd onberispelijk binnengeschoten. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Drachten probeerde te blijven voetballen en een goal te maken. Dat werd in de 63e minuut nog moeilijker toen Hessel de Vries rood kreeg voor het met gestrekt been inkomen. Met tien man gaf Drachten goed partij, koos waar mogelijk de aanval en wist ook nog twee kleine kansjes af te dwingen. Een vrije trap van Dennis Hardenbol kon nog net door de keeper van Buitenpost verwerkt worden. Even later verzuimde de scheidsrechter rood te geven voor het onderuit halen van Tim Kuperus, die zijn man uitspeelde en de zestien in wilde gaan. De scheidsrechter hield het op geel en daar kwam de speler bijzonder goed weg. De vrije trap werd in het zijnet geschoten. Zo verloor een goed en positief spelend Drachten van een betere tegenstander en kan het zich richten op de competitie.

Tom de Groot