Winst en verlies voor Pentateams

DRACHTEN - De heren van Penta hebben zaterdag dankzij een overtuigende tweede helft hun ongeslagen status thuis behouden. Quintas uit Lemmer werd met 62-41 huiswaarts gestuurd. de dames verloren van de koploper.

Met een 33-28 ruststand leek het voor de heren een spannende tweede helft te worden. Maar door een 11-1 run van Penta begin van het derde kwart werd snel duidelijk dat Penta de punten wederom in Drachten zou houden. Mede dankzij sterk verdedigen van Pieter Fokkema, Jelte Hoogterp en Raymond Krakou leek scoren voor de tegenstander bijna onmogelijk.

Beau Scheer wist maar liefst vier driepunters te raken, één meer dan de man van de wedstrijd Sander van der Galiën, die in het vierde kwart (9 punten!) volledig ongrijpbaar was en eigenhandig de winst veilig stelde.

Topscorers: Sander van der Galiën 17, Beau Scheer, Raymond Krakou 11 en Jelte Hoogterp 7 punten

De dames van Penta speelden zaterdag tegen de nog ongeslagen koploper Groene Uilen 3. Groene Uilen startte sterk, en liep snel uit naar een 9 punten voorsprong tegen het onzeker verdedigende Penta. Door toedoen van Jeltsje Veenstra en Esther van der Sluis werd de Drachtster defensie sterker en feller. Hierdoor bleven de dames van Penta goed in het spoor. Het verschil van 12 punten na het eerste kwart bleef tot en met het eind staan. (52-64). Wel kwam een hardwerkend kwam Penta nog even terug tot 6 punten, maar meer zat er niet in. Toch hebben de dames van Penta laten zien zeker thuis te horen in de hoofdklasse.

De volgende wedstrijd staat op 24 november tegen de nummer 4 BVG 2 op het programma.

Topscorers: Ilonka Debets 14, Willeke Veenstra 10, Joanne Meijer 8, Jeltsje Veenstra 6 punten.