DZ&PC-minioren winnen provinciale clubmeet

Drachten - De dertien minioren van het team van DZ&PC hebben zaterdag de regionale minioren clubmeet in Dokkum gewonnen.

Van de 14 deelnemende verenigingen waren ze de sterkste en DZ&PC heeft daarmee dus dit jaar de beste miniorenploeg van Friesland. De regionale minioren clubmeet is een van de leukste wedstrijden in het jaar. Miniorenteams (zwemmers in de leeftijd van 6-12 jaar) van maximaal 18 personen strijden met elkaar om de hoogste eer. Dat doen ze allereerst met een mooie verkleedoptocht,conform het thema dat is aangegeven door de organisatie en daarna natuurlijk in het zwembad.

En hoewel de wedstrijd ‘regionale minioren clubmeet’ heet, wordt de wedstrijd in de drie provincies van regio Noord afzonderlijk georganiseerd. Het halen van de landelijke finale voor de DZ&PC zwemmers is daarom ook afhankelijk van de resultaten in de provincies Groningen en Drenthe, die op de zondagmiddag hun wedstrijd organiseren. De beste twee clubs uit iedere regio plaatsen zich sowieso voor deze landelijke minioren club meet in Den Haag op 6 april 2019.

Het thema van de minioren ClubMeet van Friesland dit jaar was 'dieren' en als je als vereniging een pinguïn in het logo hebt is de keuze voor een dier niet zo moeilijk. Dus werden er de woensdag voor de wedstrijd nog pinguïn kostuums geknutseld die ‘aan’ moesten tijdens de ‘opmars’ van de teams in het zwembad. Met deze optocht wonnen de zwemmers nog de derde prijs: een mooie snoeptaart.

Een nog mooiere prijs was natuurlijk de prachtige beker die werd gewonnen met de overwinning in het zwemmen. De zwemmers verbraken bij elkaar 17 persoonlijke records, waarbij de topverbeteringen waren voor Jere Wiersma op de 50 meter vlinder (hij bracht zijn tijd van 42.66 (gezwommen in juni 2018) naar 37.21) en Stijn Dijkstra op de 50 meter vrije slag (hij zwom maar liefst 10 seconden sneller dan op 13 oktober en bracht zijn tijd van 55.42 naar 45.28).