Uitgebreide Bieb Beetsterzwaag heropent zaterdag

Beetsterzwaag - De vergrote bibliotheek van Beetsterzwaag wordt zaterdag heropend. En dat is bijzonder in een tijd waarin meerdere bibliotheken hun deuren sluiten.

De bibliotheek in de Buorskip aan de Vlaslaan is uitgebreid met een zithoek en een leestafel, een assortiment non-fictie, een grotere jeugdcollectie en twee extra computers. De opening wordt zaterdagmiddag een spektakel, zegt Marleen Strampel, medewerker Bibliotheek Zuid Oost Friesland. ,,Verbouwd, uitgebreid en bruisender dan ooit. Dus kom ook kijken, luisteren en beleef het mee.’’

Luidruchtig startsein

De opening wordt een leuk evenement, waar diverse verenigingen uit Beetsterzwaag acte de présence geven. Om 13.30 uur geeft de wethouder een luidruchtig startsein en opent het freerunningteam de bieb met een spectaculaire act. Daarna is er tot 16.00 uur veel te doen voor jong en oud. Naast de gebruikelijke hapjes en drankjes is er een Photobooth, waar iedereen vrienden op de foto kan in een gek fotohokje, demonstraties door de scouting, schaakclub, sport, freerunning (13:30 - 14:30), muziek door Euterpe (14:30 -15:00), volksdansen in prachtige kostuums (15:00 - 16:00) en een wandeling onder leiding van een gids langs historische plekken in Beetsterzwaag (Start 14.30 - 5 km.)

Iedere bezoeker ontvangt bovendien een goodiebag (zolang de voorraad strekt).