Echtpaar Steenstra uit Drachten 65 jaar getrouwd

Drachten - Fokke Steenstra en Anna Grunstra vieren vandaag dat ze 65 jaar getrouwd zijn.

Wethouder Marjan Sijperda kwam vanochtend langs om het briljanten paar namens de gemeente te feliciteren. Sijperda bracht het gebruikelijke presentje mee, een kopie van de huwelijksakte.

Fokke Steenstra werd op 12 maart 1926 geboren in Sumar en zijn vrouw Anna Grunstra kwam ter wereld op 9 juni 1925 in Noardburgum. Na hun huwelijk in 1953 hebben ze 62 jaar een boerderij in Nijega gehad, waar ze tot maart van dit jaar ook altijd hebben gewoond. Steenstra was boer, met melkvee en weidevee, maar zijn grote liefhebberij was het Friese paard. In maart verhuisden ze samen naar ‘t Suderhiem in Drachten.

Anna Steenstra werkte voor haar huwelijk altijd in de huishouding bij andere gezinnen. Haar grote hobby was schilderen en daarvan getuigen de vele fraaie werken aan de muur en een boek met een overzicht van haar werk.

Het echtpaar verkeert nog in goede gezondheid, en lacht nog veel samen. Ze kregen vier kinderen, drie dochters en een zoon, en die zorgden op hun beurt voor tien kleinkinderen. Afgelopen zaterdag is hun vijfde achterkleinkind geboren, net op het moment dat het huwelijksjubileum werd gevierd in de Pleats in Burgum.