Keramiekschilderen eerste activiteit inloophuis De Skulp in Drachten

Drachten - De Skulp biedt iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker een warm welkom, ondersteuning, activiteiten en gespecialiseerde begeleiding.

De Skulp was tot nu toe alleen actief in Heerenveen, waar op vrijdagochtend het Skulp Café aan de K.R. Poststraat werd gehouden. Ook was er regelmatig een activiteit of informatiebijeenkomst. Omdat ook in Drachten grote vraag is naar activiteiten voor mensen geraakt door kanker en de afstand naar Heerenveen voor sommigen net te ver is, begint de Skulp eind deze maand ook in Drachten. Dat kan mede doordat de Skulp eind september het goede doel was van de Samenloop voor Hoop.

Donderdag 29 november vindt de eerste activiteit van De Skulp in Drachten plaats. Onder leiding van Natasja van Happy Hands uit Heerenveen kunnen bezoekers keramiek beschilderen. Dat wordt daarna afgebakken en is dan klaar voor gebruik. Iedereen kan het en het levert een leuk gebruiksvoorwerp op. Een middagje lekker met je handen werken en je hoofd leeg maken. Koffie en thee staan klaar.

Locatie is De Arke aan de Flevo 161 in Drachten. De activiteit is van 13.30 – 16.00 uur. Opgeven kan via de site van de Skulp: www.deskulp.nl/agenda/workshop-keramiek-schilderen-drachten/. Daar is ook meer informatie te vinden. Belangstellenden kunnen ook bellen met Irona Groeneveld: 06-36468459.

In januari of februari 2019 wordt een informatieochtend gehouden over vermoeidheid bij kanker. Verdere activiteiten zullen samen met de gasten nader worden bekeken, er wordt gekeken naar welke behoefte er is.