Sinterklaas komt zaterdag aan in Drachten

Drachten - Meteen na de landelijke intocht arriveert Sinterklaas zaterdagmiddag ook in Drachten

Sinterklaas houdt de intocht dit keer iets anders dan voorgaande jaren. Hij vaart eerst met zijn Stoomboot vol Pieten naar de Passantenhaven en stapt daar over op een kleinere boot, die hem naar het carillon zal vervoeren. Daar wordt hij opgewacht en ontvangen door burgemeester Tom van Mourik. Sint en de burgemeester gaan daarna niet meer op de duofiets, zoals ze de laatste drie jaar deden, maar ze maken samen een rijtoer door het centrum van Drachten. Zij worden muzikaal ondersteund door het muziekkorps van Concordia.

Het gezelschap neemt ruimschoots de tijd voor de kinderen en stopt enkele keren om iedereen de hand te schudden, tekeningen in ontvangst te nemen en selfies te maken. De Pieten delen ruimhartig pepernoten uit en de muziekpieten zorgen voor de vrolijke noot. De glutenvrije pepernoten zijn te herkennen aan het groen/witte vlaggetje.

De intochtcommissie vraagt ouders/verzorgers en begeleiders van kinderen aandacht te hebben voor de route aan het water. Verder mogen alle bootbezitters die dat leuk vinden tijdens de intocht van Sinterklaas meevaren met hun versierde boot. Dan moeten ze wel onder de brug door kunnen (en die heeft een doorvaarthoogte van 2,5 meter).

Het programma op een rijtje:

13.15 uur Aankomst passantenhaventje bij De 2 Heeren

13.15-13.35 uur Tijd om de Sint te verwelkomen. Hierna vaart hij door tot het Carillon

14.00 uur Aankomst bij het Carillon

14.00-14.15 uur Burgemeester Ton van Mourik verwelkomt de Sint

14.15-14.30 uur Rijtoer via de Zuiderbuurt richting Museumplein

14.30-14.45 uur Stop bij het Museumplein

14.45-15.00 uur Vervolg rijtoer via het Raadhuisplein richting Boekhandel Van der Velde

15.00-15.15 uur Stop bij de Graancirkel

15.15-15.30 uur Vervolg rijtoer via Grote Kerk over de Kaden naar het Carillon

15.30-15.45 uur Stop bij het Carillon

15.45-16.00 uur Vervolg rijtoer via de Noorderbuurt richting C&A.

Opeinde

Sinterklaas komt volgende week woensdag samen met zijn Pieten ook naar Opeinde. Rond 13.30 zal de pakjesboot aanmeren bij het strandje aan de Wietze Brandsmaloane.