Bouwbedrijf Swart Eastermar ontvangt tiende vignet Mei-inoar Meidwaan

Eastermar Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes van Tytsjerksteradiel heeft aan bouwbedrijf Swart het vignet Mei-inoar Meidwaan uitgereikt.

Het vignet wordt voor de tiende keer uitgereikt en is bedoeld voor bedrijven die kansen en mogelijkheden bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf heeft 3 jaar geleden de eerste kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen en recent hebben ze een tweede kandidaat deze mooie kans binnen hun bedrijf geboden. ,,Werkgevers als bouwbedrijf Swart die bijdragen aan het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt moeten herkenbaar zijn en erkenning krijgen voor hun maatschappelijke bijdrage’’, aldus de wethouder.

Eeuw

Bouwbedrijf Swart is al 100 jaar een begrip in de gemeente Tytsjerksteradiel en daarbuiten als veelzijdig aannemer. ,,Binnen het bedrijf kijken we samen met een jobcoach van de gemeente naar welke taken aangepast kunnen worden op de vaardigheden van de werknemer. De maatschappij is aan het verharden, waarbij alleen de laagste prijs geldt. Als bedrijf zijn we er trots op dat we tijd en ruimte kunnen bieden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden en een kans te bieden binnen het bedrijf’’, aldus directeur Taeke Offringa.