Team Bakkerij Haafs wint BakkersVakWedstrijden

Drachten - Team Bakkerij Haafs uit Haren is de winnaar geworden van de BakkersVakWedstrijden 2018 die deze week zijn gehouden in het Fries Congresscentrum Drachten.

Team Bakkerij Verba werd de winnaar van de Banketbakkers Top 5. Talent van het jaar 2018 is Britt Brukker geworden, zij werkt bij Bakkerij Haafs. De innovatietrofee ging naar Team Bakker Albert uit Zeist.

Het aantal inzendingen was met 140 deelnemers vergelijkbaar met vorig jaar, er werden ongeveer 1.200 producten gekeurd. Opvallend dit jaar was dat er meer bakkerijen als team meededen en er minder individuele inschrijvingen waren. Uiteindelijk was het Team Bakkerij Haafs die in het drukbezochte Fries Congrescentrum winnaar werd van de Kampioensbokaal voor de beste brood-, koek- en banketbakker

De jury is van mening dat de inzendingen verrassend, boeiend en enerverend waren. Als tip voor volgende wedstrijden adviseert de jury dat de inzenders zich goed moeten verdiepen in de opdracht, die beschreven staat in het wedstrijdboekje. Voor de sierstukken was het thema dit jaar Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Een sierstuk mag gemaakt zijn van chocolade, brooddeeg of suikerwerk, zolang het maar uit 90 procent eetbare producten bestaat. Oneetbare onderdelen mogen alleen ter ondersteuning worden gebruikt. De trofee in deze categorie ging naar Team Bakkerij van der Most uit Lemelerveld.

Top 10: beste brood-, koek- en banketbakker

1 Team Bakkerij Haafs - Haren

2 Team Echte Bakker De Korenaar - Surhuisterveen

3 Team Bakkerij Verba - Brakel

4 Jacob Heemstra Echte Bakker Piet Haaksma - Sneek

5 Team Bakkerij Boonstra - De Knipe

6 Team Bakkerij Nollen - Eibergen

6 Team Echte Bakker Herman Schepers - Sleen

8 Team Bakkerij van der Kloet - Franeker

9 Team De Seelse Bakker - Doorwerth

10 Team Echte Bakker Pots - Rolde

Banketbakkers Top 5:

1 Team Bakkerij Verba - Brakel

2 Bram Veltien Patisserie Lindeboom - Zwolle

3 Roy van Etten Banketbakkerij Stoffer - Delft

4 Team Bakkerij van Leeuwen - Kerkdriel

5 Van de Water - Den Helder

Top 3 Talent van het jaar:

1 Britt Brukker Bakkerij Haafs - Haren

2 Margje Steenbergen Bakkerij Haafs - Haren

3 Romee Kruidenier Bi’j Ons - Haaksbergen

De volledige uitslagen van de BakkersVakWedstrijden zijn te vinden op de website van de stichting: www.bakkersvakwedstrijden.nl.