Gert-Jan Fokkema wordt nieuwe raadsgriffier in Smallingerland

Drachten - Gert-Jan Fokkema (46) uit wordt de nieuwe nieuwe griffier van Smallingerland. In de raadsvergadering van 27 november wordt hij voorgedragen voor benoeming.

Na zijn benoeming kan hij in Smallingerland starten met ingang van 1 januari 2019. Gert-Jan Fokkema werkt sinds 2012 als griffier bij de gemeente Meppel. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als raadsadviseur bij de gemeente Almere en als adviseur van de Politie Flevoland. Hij is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente. Gert-Jan Fokkema volgt in Smallingerland Frans van der Heide op, die per 1 september als griffier in Leeuwarden is begonnen.

Veel ervaring

Frank Perquin, voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad van Meppel, feliciteert 'zijn griffier' met zijn aanstaande benoeming: ,,Met Gert-Jan Fokkema haalt Smallingerland veel ervaring en deskundigheid in huis. Een griffier die de raad echt bijstaat en adviseert. In Meppel heeft hij mee gezorgd voor een nieuw samenspel van de raad met de veranderende samenleving. Samen met burgemeester en wethouders en met de medewerkers van de gemeente. Een echte verbinder!"

Burgemeester Richard Korteland van Meppel is al even positief: ,,De griffier is het eerste aanspreekpunt van de gemeenteraad. De griffier geeft ondersteuning aan de raadsleden en met het werk en de inzet van Gert-Jan Fokkema heeft onze raad de kaderstellende rol voor het sociaal domein heel actief op kunnen pakken. Vooral de plezierige manier van samenwerken, de prettige omgang met zoveel verschillende mensen, blijft voor Meppel de waarde van het griffierschap van Gert-Jan Fokkema.’’