Sinterklaas Sprookje Drachten speelt Asterix & Obelix

Drachten - Het Sinterklaas Sprookje Drachten speelt op 30 november en 1 december een bewerking van het verhaal De Intrigant uit de stripboeken van Asterix & Obelix.

Het Sinterkaassprookje van Drachten is een traditie die al 74 jaren duurt. Dit keer is gekozen voor een aflevering uit de fameuze serie stripverhalen over Asterix & Obelix. ‘Heel Gallië is bezet door de Romeinen. Heel Gallië? Nee, niet heel Gallië, één klein dorpje blijft dapper weerstand bieden.’ Zo beginnen de verhalen steevaast, waarna het een dolle boel wordt met de kustbewoners.

Caesar

In de verhalen beleven Asterix en Obelix avonturen die hen door het hele land, naar diverse andere landen en zelfs in nog niet ontdekte werelddelen als Amerika brengen. Caesar probeert als heerser van het Romeinse rijk het dorpje te veroveren, maar de Galliërs zijn onverslaanbaar door de toverdrank van de druïde. De eenheid en rust in het dorp wordt echter verstoord als Caesar besluit een intrigant te sturen die moet zorgen voor ruzie en tweespalt. En dat lijkt te lukken.

De ploeg van het sprookje repeteert sinds de zomervakantie twee keer per week onder leiding van regisseuse Jelmar Hoekstra. Van een stripverhaal een sprookje maken vraagt natuurlijk om een aparte aanpak. De bouwploeg is al weken bezig om een Frans dorp op het toneel te toveren. En de dames van de kleding zijn er in geslaagd om Romeinse kostuums te maken. Ook Sinterklaas heeft weer een gaatje in zijn drukke agenda gevonden om langs te komen.

1700 leerlingen

Vanaf donderdag 29 november beginnen de acteurs met een reeks opvoeringen en halen ze alles uit de kast om ruim 1700 basisschoolleerlingen uit Drachten en omliggende dorpen een fantastisch toneelstuk te laten zien. Voor vrijdagavond 30 november en zaterdagavond 1 december is er voor iedereen een kaartje te koop via www.lawei.nl. Beide voorstellingen beginnen om 19.30 uur.