Instrumenten en lessen bij The Groove Factory onder een dak

Drachten Muziekcentrum The Groove Factory maakt zich op voor de feestmaanden na een zeer geslaagd jaar.

De combinatie van de muziekwinkel aan De Kolken 80 in Drachten en muziekschool Opmaat wordt goed bezocht en geeft invulling aan alle wensen van muzikanten en leerlingen. De winkel heeft een ruim assortiment aan instrumenten en accesoires. De vraag naar goede uitleg en service komt steeds meer terug, ook omdat de prijzen in de winkel nagenoeg gelijk liggen aan die op internet.

Niet alleen wordt vanuit de muziekwinkel verkocht, maar met het principe meet and order kunnen klanten gerust een instrument bestellen met een goede uitleg en het instrument wordt bij levering speelklaar afgestemd en klaargemaakt. Ook instellingen en scholen maken veel gebruik van deze persoonlijke aanpak. Gerichte informatie en het leveren van het perfecte instrument met de beste prijs is waar het om gaat. Ook geldt voor elk instrument een gratis check up.

Muziekschool Opmaat geeft lessen op gitaar, slagwerk, piano / keyboard en zang. De zeven docenten zorgen voor leuke lessen, die altijd op maat zijn voor de leerling. Alle docenten zijn uiteraard geschoold, maar ook actief als muzikant. Hierdoor zijn de lessen altijd actueel en vernieuwend. In groepjes of privé worden de lessen gegeven aan jong en oud, startend en gevorderd. Voor iedereen is een manier te vinden om op eigen tempo of niveau tot een mooi resultaat te komen. De lessen zijn laagdrempelig en voor iedereen geschikt.

Naast de reguliere lessen worden er ook lessen en cursussen op scholen gegeven. Op meerdere scholen brengen de docenten van Opmaat het vak muziek terug en begeleiden ze ook de leerkrachten in het geven van leuke en informatieve muzieklessen in het basis-en middelbaar onderwijs. Onlangs was de muziekschool nog aanwezig bij het tekenen van een convenant met koningin Maxima voor muzieklessen voor alle kinderen op de basisschool.

Ook is de muziekopleiding bezig met een tal projecten, in samenwerking met onder andere de Lawei, Iduna en Keunstwurk. Zo heeft het Never Ending Orchestra al vele muzikanten bij elkaar gebracht voor optredens. Muziekcentrum The Groove Factory nodigt belangstellenden van harte uit eens een bezoekje te brengen of contact op te nemen bij vragen en wensen op het gebied van instrumenten en muzieklessen.

Muziekcentrum The Groove Factory, telefoon 0512-545958 of www.groovefactory.nl