Neo-Zorgconcert in Carré met Iris Kroes en Drachtster Harmonie

Drachten - De Drachtster Harmonie en zangeres Iris Kroes verzorgen woensdag 28 november samen een Never Ending Orchestra-Zorgconcert (NEO-Zorgconcert) in ontmoetingscentrum Carré, het lunchcafé van Talant.

Muziek geeft kwetsbare mensen een beter leven. Doel van dit concert is om te laten zien hoe je als amateur-musicus, medewerker en mantelzorger muziek in kunt zetten in de dagelijkse zorgpraktijk. Het concert is behalve voor bewoners, medewerkers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden ook (vrij) toegankelijk voor publiek. Het concert begint om 20.00 uur in Carré aan De Velden op het Maartenswoudenterrein.

Reeks concerten

Dit concert maakt deel uit van een reeks NEO-Zorgconcerten die Embrace Nederland (voorheen CityProms EMBRACE) in samenwerking met Keunstwurk en Never Ending Orchestra (NEO) organiseert op elf verschillende zorglocaties in Friesland. Embrace Nederland wil muziek inzetten in de zorg om het welzijn van kwetsbare mensen te verbeteren.

,,Veel zorgmedewerkers en mantelzorgers bespelen een muziekinstrument of zingen in een koor. Velen van hen maken in de dagelijkse zorg al gebruik van muziek, bijvoorbeeld door te zingen tijdens het helpen met aankleden, douchen of eten. Tijdens het concert willen we op een laagdrempelige manier laten zien wat je nog méér met muziek kunt doen in de dagelijkse zorgpraktijk’’, vertelt Philip Curtis, artistiek leider van Embrace Nederland.

Inspireren

Voorafgaand aan het concert kunnen musici uit de optredende orkesten die werkzaam zijn in de zorg deelnemen aan een eenmalige proeftraining, zodat zij ‘s avonds hun ervaringen kunnen delen met het publiek. ,,We willen graag dat medewerkers die muziek maken of in de zorg werken zo geïnspireerd raken dat ze na het bijwonen van het concert zelf in hun werk gaan experimenteren met muziek’’, aldus Philip Curtis.