Regiofinale First Lego League bij CSG Liudger in Drachten

Drachten - Het technasium van CSG Liudger locatie Raai organiseert zaterdag vanaf 10.00 uur samen met de Hanze Hogeschool één van de regiofinales van de FIRST LEGO League.

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Tijdens de regiofinale in Drachten doen 20 teams mee. Ieder team bestaat uit maximaal 10 leerlingen. De leerlingen zijn afkomstig van scholen uit Drachten en omstreken. De wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een missie met een zelfgebouwde robot, robottechniek, een presentatie en teamwork.

De robot wordt gebouwd met LEGO-elementen en een speciaal daarvoor ontworpen softwareprogramma. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar kregen de leerlingen de opdracht om het leven en reizen in de ruimte te verkennen. Ook voor de supporters is er genoeg te zien en te beleven. Rondom de wedstrijden worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Van een robotdemonstratie, het bouwen met reuze legoblokken, spelletjes spelen op een Xbox tot proefjes in het technasium.

Teams CSG Liudger

CSG Liudger doet met drie teams mee. Eén team met leerlingen van CSG Liudger locatie Burgum en twee teams met technasiumleerlingen van locatie Raai in Drachten. Ina Everts, locatiedirecteur Raai: ,,De FIRST LEGO League sluit erg goed aan bij de doelstellingen van het technasium. Binnen het technasium werken leerlingen voortdurend aan realistische opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Locatie Raai is dan ook de perfecte plek om dit evenement te organiseren!”

De regiofinale van de FIRST LEGO League vindt zaterdag 24 november 2018 van 10.00 – 16.00 uur plaats in het Atrium van locatie Raai, Leerweg 1 in Drachten. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl.