Van Bekkum krijgt zijn officiële burgemeestersportret

Drachten - Tjeerd van Bekkum heeft zijn officiële burgemeestersportret in ontvangst genomen. Een tweede exemplaar komt nog in het gemeentehuis te hangen.

De Drachtster dansleraar en fotograaf Ben Vieberink maakte het burgemeestersportret in juni in het centrum van Drachten. Het is vorige week aan Van Bekkum overhandigd in de collegekamer op het gemeentehuis, onder toeziend oog van familie en belangstellenden.

Cirkel is rond

Met de uitreiking kwam een definitief slot aan Van Bekkums ambtsperiode, die vorig jaar juli al officieel eindigde toen hij Smallingerland verliet om directeur te worden van Culturele Hoofdstad 2018. De uitreiking vond plaats op zijn verjaardag en werd ook gevierd met taart. ,,Het cirkeltje is rond’’, aldus Van Bekkum.

Burgemeesters van Smallingerland worden na hun actieve periode op portret gezet, voor een speciale portrettengalerij in het gemeentehuis. Dat ging altijd om getekende portretten, maar Tjeerd van Bekkum wilde graag wat anders. Burgers van de gemeente Smallingerland konden zich aanmelden om met hun voormalig burgemeester op de foto te gaan.

2.0

In een sessie onder het carillon poseerden Tjeerd en Petra van Bekkum ruim drie kwartier met zowel groepen als enkelingen. Het officiële staatsieportret voor de burgemeestersgalerij is een compilatie geworden. ,,Ik ha echt de leukste bylden by mekoar socht. Dit is in boargemasterportret 2.0’’, zegt Vieberink.