LC21 haalt met galadiner 8000 euro op voor Ouderenfonds

Drachten - Ladies’ Circle De Friese Wouden (LC21) heeft zaterdag haar 30-jarig jubileum gevierd met een galadiner in De Lawei in Drachten.

De feestavond, inclusief veiling, heeft een bedrag van 8000 euro opgeleverd voor het Nationaal Ouderenfonds. ,,We kunnen terugkijken op een fantastische avond”, zegt een blije Renate-Joyce de Jager, voorzitter van LC21. ,,Dankzij diverse sponsoren en ruim honderd gasten is het voor ons een onvergetelijke avond geworden met een mooie opbrengst voor het Ouderenfonds.”

Ladies’ Circle is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto Vriendschap en Service zetten de leden zich in voor ondersteuning van goede doelen. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen-activiteiten.

Het zesde lustrum van LC21 is in mei al gevierd met een high tea voor ouderen. Met het galadiner is nu geld ingezameld voor het Nationaal Ouderenfonds. Naast het diner en de veiling werden de gasten getrakteerd op muziek van het saxofoonensemble ‘Quarter Cane’ en een korte lezing door succesvol onderneemster Jellie Tiemersma. Gastvrouw van de avond was stijlinspirator Marcella Veldhuis-Andringa. Oud-lady Emmy Strijker was aanwezig om als notaris de veiling te begeleiden. “Tevens heeft De Lawei ons ontzettend goed geholpen en op allerlei manier gesteund”, zegt De Jager dankbaar.

In december kunnen de leden van LC21 wederom aan de bak voor het goede doel. Dan staat hun traditionele kerstkransenactie op het programma. Er zijn inmiddels al zo’n tweehonderd kransen verkocht. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Neurofibromatose (NF). Dit is het landelijke goede doel van Ladies’ Circle Nederland voor de jaren 2018-2020.