Kledingboetiek La-Moda steekt Talantkoor in het nieuw

DRACHTEN - Het was vorige week een drukte van belang bij La-Moda, de kledingboetiek van Ruth Hut in Drachten. De eigenaresse stak de koorleden van het Talantkoor Buitengewoon in het nieuw. Met de fraaie kleding uit haar eigen kledinglijn van De stijl collectie zien de koorleden er tiptop uit voor hun optreden in het Italiaanse Palermo.

,,Ik vind dit superleuk”, vertelt Ruth Hut. “Wat is er nu mooier dan iets waarmee je bekend bent in je eigen plaats, te dragen bij een optreden in het buitenland.” De koorleden stralen en voelen zich goed in hun nieuwe kleurrijke kleding. Om Hut te bedanken zong het koor haar spontaan toe.

Optreden in Palermo

Het koor Buitengewoon bestaat uit mensen met en zonder beperking. Via Leeuwarden-Fryslân 2018 kregen ze een kans voor een optreden in Palermo. De Italiaanse stad nodigde artiesten van Leeuwarden Fryslân (LF2018) en Valetta, de twee Europese Culturele Hoofdsteden van 2018, uit voor hun cultuurevenement. ,,We hebben er erg veel zin in,” zegt koorlid Zwanetta. “Het wordt hartstikke leuk.”

Het Talantkoor geeft het concert vrijdag 7 december in het Teatro Santa Cecilia in Palermo. Dit doen ze samen met muzikanten van de Leeuwarder talentenschool Sterrenfabriek.