Wereldwinkel Drachten verhuist naar Oudeweg

DRACHTEN - Wereldwinkel Drachten heeft vrijdag 23 november de deuren geopend van het nieuwe pand aan de Oudeweg in Drachten.

Eerder verhuisden alle artikelen al van het voormalige pand aan de Zuidkade naar dit pand aan Oudeweg 4 in Drachten. De officiële opening volgt in januari. Maar in de aankomende decembermaand kunnen bekende en nieuwe klanten en belangstellenden al terecht voor een (h)eerlijke cadeaus in dit moderne onderkomen van de Wereldwinkel.

Al bijna 50 jaar

48 jaar geleden is Wereldwinkel Drachten gestart met de verkoop van koffie, thee en suiker in een huifkar op de zaterdagmarkt. In 1975 kwam het huidige pand aan de Zuidkade vrij en is dit betrokken. Het pand was toen nog in tweeën verdeeld. Het Leger des Heils had namelijk ook een helft in gebruik. Na verloop van tijd kon de Wereldwinkel uitbreiden, omdat het Leger des Heils het pand ging verlaten.

Nu, 43 jaar later, nemen de ruim 30 medewerkers een nieuwe stap. Zij willen graag de mooie kunstnijverheidartikelen en de (h)eerlijke voeding meer voor het voetlicht brengen. Deze bijzondere producten met een verhaal verdienen dit namelijk. Door te verhuizen naar een plek waar mensen gemakkelijk onze nieuwe winkel met een verhaal kunnen bezoeken, hopen de Wereldwinkel-medewerkers de steun te vergroten aan de arbeiders die het zo verdienen.

Transparant en verantwoordelijk

Alles wat Fairtrade gekocht wordt, draagt bij aan een eerlijke wereld. Er worden mogelijkheden geboden voor kansarme producenten. Fairtrade werkt transparant en verantwoordelijk, zorgt voor goede werkomstandigheden en duurzame productie door gebruik van eigen grondstoffen. Fairtrade hanteert eerlijke handelsvoorwaarden, betaalt verantwoorde prijzen en leefbare lonen. Geen kinderarbeid, geen gedwongen slavenarbeid, geen discriminatie en geen genderonderscheid. De wereldwinkel en Fairtrade ondersteunen bij het opbouwen van een goed product en goed bestaan, met aandacht voor milieu en scholing.