Lekker aan tafel bij M’n Zusje

Drachten - Het centrum van Drachten is sinds 4 oktober een restaurant rijker.

Die datum opende Groot Café – Restaurant M’n Zusje haar deuren aan de Oosterstraat. Met een kaart vol kleine gerechtjes uit de hele wereld, zeer ruime openingstijden en een warme, karakteristieke sfeer wil eigenaar Jolke Schuitmaker een restaurant aan Drachten toevoegen waar je gewoon lekker aan tafel gaat zitten en komt genieten.

M’n Zusje is zeven dagen per week geopend, van 11.00 uur ’s ochtends tot na het diner. ,,Het belangrijkste is dat gasten genieten van lekker eten en drinken, van de warmte en gezelligheid. Daar passen we onze sluitingstijd graag enigszins op aan”, zegt Schuitmaker. ,,Bij M’n Zusje kunnen gasten terecht voor lunch, lekkers bij de koffie, borrel en diner.”

Wereldgerechtjes

,,De kaart bestaat uit allemaal kleine wereldgerechtjes, waar je er één of twee van besteld per ronde, onbeperkt.” Iedere dag wordt op Facebook het broodje van de dag gepresenteerd en zeer regelmatig presenteert ook de amuse van de dag zich via dit medium. Alles wordt bovendien vers bereid in de keuken. ,,Het enige wat uit de frituur komt zijn de frietjes voor lunch of diner, gefrituurd ijs als nagerecht en de churro’s voor bij de koffie.”

Feesten en partijen

Het pand aan de Oosterstraat 20A is groot. Op de benedenverdieping is het Grootcafé gevestigd, Schuitmaker denkt nog na over een bestemming voor de tweede verdieping. ,,Wellicht dat we daar dedicated ruimtes creëren voor feesten en partijen”, zegt hij daarover. ,,Uiteraard kunnen gasten daar nu ook al voor bij ons terecht. Maar voor wat betreft de overige ruimte die het pand ons biedt, concentreren we ons nu eerst op het restaurant. De feestdagen staan voor de deur en uiteraard zijn we ook dan gewoon geopend!”

Meer informatie op www.mnzusje.frl.