Drachten wint moeizaam van SC Franeker

DRACHTEN - Drachten heeft moeizaam gewonnen van SC Franeker.

Al in de eerste minuut liep Drachten achter de feiten aan. Een slap begin werd direct afgestraft door een fel startend Franeker. Een voorzet van de rechterkant werd door Noëlle Wever over keeper Guido Wilming heen in het doel gekopt en zo kon Drachten direct in de achtervolging. 0-1. Drachten had het moeilijk en kwam maar moeilijk in het ritme. In de 16e minuut ontsnapte Drachten aan een grotere achterstand toen Noelle Wever bij een snelle tegenstoot de bal keihard op de kruising schoot.

Hierna begon Drachten wat beter te spelen en moest Franeker terug. In de 18e minuut had Anton Vredevoort de gelijkmaker moeten scoren, maar hij kopte de voorzet van Jelte Mulder net naast. In de 23e minuut kwam dan toch de 1-1 op het scorebord te staan. Een strakke harde voorzet via de grond kwam in de kluts terecht waar Youri Brouwer attent was en de bal binnen tikte. Hierna was Drachten sterker en moest Franeker nog verder terug en werd niet echt meer gevaarlijk. Drachten kreeg nog een aantal mogelijkheden via Anton Vredevoort, maar beide keren kopte hij de bal na een voorzet naast het doel.

In de tweede helft bleef Drachten de sterkere ploeg en kreeg in de 51e minuut een prima kans om op voorsprong te komen. Op de zestien van Franeker werd hands gemaakt en Drachten mocht daar een vrije trap nemen. Dennis Hardebol ontfermde zich over de bal. Hij raakte de bal niet goed en schoot de bal langs de muur naast.

In de 61e minuut was daar dan toch de voorsprong voor Drachten, Daan Ram paste de bal door de lucht op Jelte Mulder die de bal slim liet lopen. Deze kwam nu bij de volkomen vrijstaande Anton Vredevoort die vrije doorgang had naar de goal. Hij schoof de bal resoluut langs keeper Jesse Hogendorp in de verre hoek en zette Drachten hiermee op 2-1.

Vijf minuten later combineerde Dennis Hardenbol en Anton Vredevoort door het centrum van de Franeker defensie heen. Dennis Hardenbol kwam vrij voor de keeper, die de inzet van Dennis Hardenbol tot hoekschop verwerkte. Deze leverde niets op.

Franeker begon hierna risico te nemen en zette alles op de aanval. In de 70e minuut kreeg Franeker een strafschop na wild inkomen van Tim Kuperus. De strafschop werd hard tegen de paal geschoten en zo ontsnapte Drachten dus aan de gelijkmaker. In de 88e minuut mocht Franeker nog een vrije trap op de zestien meter nemen na een handsbal en deze werd goed ingeschoten, maar even knap door keeper Guido Wilming gepareerd. Franeker gaf nu veel ruimte weg, waar Drachten slecht mee omging en het zichzelf daardoor onnodig moeilijk maakte. Het was echt even alle hens aan dek voordat de goed leidende scheidsrechter Jager de wedstrijd affloot. Hierdoor blijft Drachten koploper in de derde klasse A.

Volgende week gaat Drachten op bezoek bij Forward.