Kings Cup toernooi in Drachten een succes

DRACHTEN - In de grote sporthal aan de Leerweg in Drachten is afgelopen zaterdag voor de tweede maal het Kings Cup-toernooi gehouden.

Het toernooi is speciaal bedoeld voor de sterke wedstrijd-judoka's en dat werd dit jaar weer bevestigd. De top-20 beste clubs van het toernooi bevatte clubs uit Veendam, Den Haag, Enschede, Ijsselmond, Sneek, Amsterdam, Haarlem, maar ook België en Limburg.

De Kings zelf hebben het ook goed gedaan: met een top-5-notering en in totaal 17 medailles hebben zij zich goed geprofileerd tussen de top clubs van Nederland op het toernooi. Het goud is gewonnen door Daphne de Jong (in de klasse tot achttien jaar) uit Giekerk en Rixt Geertsma uit Feanwalden.

Met in totaal 9 zilveren plakken was het goed scoren, maar ook veel teleurstelling, om zilver te winnen verlies je eigenlijk goud. Het zilver ging naar: Riemer Jelte Buwalda uit Bolsward, Brian Smid uit de Westereen, Minke de Ruiter uit de Westereen, Milou Hendriks uit Grou, Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie, Daphne de Jong uit Giekerk (in de klasse tot vijftien jaar), Troy van der Veen uit Jistrum en Berber Ludema uit Dokkum.

Het brons is gewonnen door Hessel Nicolai uit Feanwalden, Jin Harms (Oord) en Wesley Smid uit de Westereen, Mark Klokman uit Feanwalden, Boaz Elzinga uit Munein en Yanna Yu Kleinhuis uit Grou.