Survivalteam wint derde Opsterlandse WAMPEX

URETERP - Survivalteam.nl uit Borne heeft vrijdag bij de derde Opsterlandse WAMPEX 2018 de Reinder de Vries-bokaal gewonnen.

Met een zeer snelle looptijd van slechts 4:26u en één gemiste letter scoorden zij een eindresultaat van 4:41u. De Seis Cojones uit Jistrum werden tweede met een eindtijd van 5:38 uur met drie gemiste letters. De derde plaats is behaald door de Sjonnies uit Assen, met een perfecte letterkaart en een eindresultaat van 6:28 uur.

Aan deze derde editie deden 608 deelnemers mee in 112 teams. Daarvan liepen 32 de verkorte versie van ruim 21km. De groep Eerste Onderaan is met 11:30 uur het langst onderweg geweest. De laatst binnengekomen groep meldde zich al om 7:36 uur in MFC De Wier. Naast één complete groep vervoerde de bezembus van Taxi Moll 23 uitvallers naar de finish.

In totaal deden aan de 43e Opsterlandse WAMPEX 1626 personen mee in 295 teams. De WAMPEX trekt deelnemers uit het hele land. Ook uit het Belgische Lier meldde zich een groep. Daarnaast verschenen deelnemers uit de Verenigde Staten, Brazilië, Portugal, Spanje, Oostenrijk en Duitsland aan de start. De organisatie verstrekt sinds 2017 Engelse routebeschrijvingen aan de buitenlandse gasten.

De route liep nagenoeg helemaal binnen de grenzen van Opsterland. Bijna 50 particuliere land- en vee-eigenaren hebben de WAMPEX gastvrij ontvangen en werkten actief mee om het evenement mogelijk te maken. Afgelopen vrijdag zijn ze allemaal persoonlijk bedankt voor hun inzet en medewerking.