Damclub Oerterp start Jeugddamschool

Ureterp - Damclub Oerterp gaat volgende week woensdag 12 december van start met Damschool Oerterp voor de jeugd van Ureterp en omgeving.

Iedereen kan meedoen. Deelnemers spelen elke woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur partijen in MFC De Wier in Ureterp. Bezoekers spelen niet alleen partijen, ze krijgen ook damles en leren hoe ze met een dam een heleboel schijven kunnen slaan en andere mooie damzetjes. Na het voltooien van het eerste werkboek krijgen de spelers het Jannes van der Wal-diploma.

Kampioen

De spelers krijgen les van twee gediplomeerde trainers, Richard Koot en Gabriel Heerema, beiden uit Drachten. Er is al een kampioen van Nederland bij de Damschool, die lessen heeft gehad van deze trainers.

De eerste drie lessen in december zijn gratis. Het cursusgeld, inclusief werkboek en diploma, is 15 euro. De laatste lesavond van deze cursus is op woensdag 13 maart 2019.

Opgeven kan bij Richard Koot, 06-40825629 of email rw.koot@chello.nl, maar belangstellende kinderen kunnen woensdag 12 december om 18.30 uur ook gewoon langskomen in MFC De Wier in Ureterp.