Kerstconcert Symfonisch Harmonieorkest en Gerrit Breteler

ROTTEVALLE - In Mfc It Werflân te Rottevalle is vrijdag 14 december vanaf 20 uur een kerstconcert van het Symfonisch Harmonieorkest Fryslân H2002 met medewerking van Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag en Marjan Lieuwes.

Met een volledige harmoniebezetting speelt dit inmiddels bekende seniorenorkest een afwisselend repertoire in de geest van een kerstconcert. Gerrit Breteler treedt solo op met pianist Peter van der Zwaag en zal ook enkele nummers muzikaal begeleid worden door het harmonieorkest.

De muzikanten hebben een schat aan ervaring en liefde voor de muziek gebundeld in dit orkest onder leiding van dirigent Bernhard van der Wal. Het orkest treedt binnen en buiten Fryslân op en er zijn al optredens geweest met onder andere Miranda van Kralingen, Elske de Wall en Gerrit Breteler. Deze laatste gaat ook nu de samenwerking met dit prachtige orkest aan.

Breteler behoeft nauwelijks nog introductie. Hij is een Nederlandse schrijver, kunstschilder, zanger en beeldend kunstenaar. Als zanger is hij bij een breed publiek bekend geworden met het nummer Op een dag. Ook zijn nieuwe cd Still is erg geliefd, met eigen gemaakte nummers in verschillende talen, maar ook met gevoelig gezongen covers en Ierse traditionals.

Peter van der Zwaag is een vermaard muzikant. Hij heeft gewerkt met artiesten als Robert Long, Jenny Arean, Willeke Alberti en Liesbeth List. Van der Zwaag is als componist verantwoordelijk voor een tal van bekende nummers en arrangeert ook voor tv. Deze avond dus in de rol van begeleider van Breteler. Beide heren zijn inmiddels zeer op elkaar ingespeeld.

Het programma wordt gepresenteerd door Marjan Lieuwes. Ze is een veelgevraagd ladyspeaker, dus de avond is bij haar in vertrouwde handen. Met veel kennis van de te spelen nummers neemt ze de bezoekers mee in wat er wordt gebracht. Vaak voorzien van een flinke dosis humor, zeker in samenspel met de dirigent van het orkest.

Het belooft dus een bijzondere avond te worden. Doordat het orkest natuurlijk een deel van de zaal in zal nemen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Reserveren is aan te raden.

De kaarten voor dit kerstconcert zijn vrijdag 14 december verkrijgbaar vanaf 19:15 uur aan de kassa bij Mfc It Werflân te Rottevalle. Het programma begint om 20:00 uur. Reserveringen via Ducky Visser telefonisch op 0512 – 34 17 41 of per email visservanderveen8@gmail.com.