Winterconcert in Dorpskerk Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Wytske Holtrop en Caspar Vos geven zaterdag 15 december vanaf 16 uur het Winterconcert in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag.

De professionele musici Wytske Holtrop, cello en Caspar Vos, spelen cello-sonates en solo-werken van Van Beethoven, Debussy en Rachmaninov.

Wytske Holtrop (1994) uit Gersloot, Friesland, speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. Vanaf haar twaalfde jaar volgde ze lessen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Haar bachelor behaalde zij in 2016 met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Vanaf september 2016 studeerde zij aan het Haute École de Musique de Genève bij François Guye waar zij in 2018 haar master cum laude behaalde. In 2010 gaf zij voor het eerst bij Cultbee een concert, en nu komt ze voor de vierde keer. Meer info op www.wytskeholtrop.com.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, waar hij ook werkzaam is als curator Jong Talent, en Wonderfeel. Hij is ook redacteur van het TV-programma Podium Witteman. Meer informatie: www.casparvos.nl

Het concert duurt een uur zonder pauze. Organisatie: Cultbee, met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

Gratis parkeren achter de Dorpskerk.

Kaart-voorverkoop (genummerde kaarten: kaartnummer = stoelnummer) bij Da Drogisterij Ans, Hoofdstraat 36, 9244 CN Beetsterzwaag, per email cultuur@cultbee.nl of telefoon 06-4022 5196.