Geen winnaar wedstrijd Os Lusitanos - Drachtster Boys HR Piping

DRACHTEN - Uitermate tevreden verliet het publiek de Aristos-hal in Amsterdam en uitermate ontevreden verlieten de beide teams en coaches de hal. Immers een gelijkspel levert 1 punt op en dat is nu juist te weinig voor beide ploegen die hoger op de ranglijst willen eindigen dan daar waar ze nu staan.

Een eerste helft die gekenmerkt werd door een afwachtend Os Lusitanos en een gedegen opbouwend/aanvallend Drachtster Boys/HR Piping. Een doelpunt van Os Lusitanos uit een situatie waar hands gemaakt werd, telde niet. Net zo min werden de schoten uit de tweede lijn van Michelle Playfair en Bouchra Moudou een doelpunt. Aan de Drachtster zijde waren er kansen van Aafke de Hoek en Jessie Prijs echter ook deze werden niet verzilverd.

Tot de 8e minuut. Esra van der Heide hield de bal binnen de lijnen en gaf Aafke de Hoek de gelegenheid om de 0-1 aan te tekenen. Spanning en kleine kansjes voor beide ploegen volgden nog echter de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

In de 2e helft zette Os meer druk naar voren en dat leidde reeds in de 3e minuut tot de gelijkmaker van Michelle Playfair die scoorde uit een counter: 1-1. Niet lang daarna volgde een counter van de Drachtster vrouwen. Jessie Prijs onderschepte de bal op eigen helft en denderde naar de keepster van Os waar ze de bal droog binnenschoot. Wederom een voorsprong voor de ploeg uit Drachten: 1-2. Het spel golfde op en neer en in de 6e minuut na rust was er wederom een uitval van Os via een counter die werd benut door Petra Verbeek: 2-2.

Toen volgde het hoogtepunt van de avond. Jessie Prijs ving een lange bal van keepster Anna Reitsma op en volleyde de bal in één keer keihard achter keepster Lindsey Boode: 2-3. Maar wederom wist Drachtster Boys/HR Piping de voorsprong niet te behouden. Een bekeken schot vanaf links door Bouchra Moudou rolde zo maar in het doel: 3-3. Er ontstond nog een spannende eindfase waarbij de Drachtster vrouwen nog de meeste aanspraak maakten op de overwinning maar het bleef 3-3.

Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping thuis in de SNIJ Noordhal om 20.30 uur tegen zvv Den Haag VR1

Selectie Os Lusitanos VR1: Lindsey Boode, Suzanne Marees, Marlous Pieete, Priscilla Playfair, Wendy Remert, Bouchra Moudou, Maggy Kemmenaar, Gilanne Louwaars, Petra Verbeek, Latoya Mitchell en Michelle Playfair.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Aruni Westerhout, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Esra van der Heide en Sieta de Vries.