Tourwinnaar Geraint Thomas start in Profronde van Surhuisterveen

Surhuisterveen - Geraint Thomas, de winnaar van de Tour de France, maakt komende dinsdag - 31 juli - zijn opwachting in de Profronde van Surhuisterveen.

Op de voorlaatste dag van de Ronde van Frankrijk, in de tijdrit van zaterdag 28 juli, stelde de 32-jarige Brit zijn Tourzege veilig. Met de komst van Thomas heeft Surhuisterveen de nummers één en twee van de Tour op de deelnemerslijst staan. In een eerder stadium was Tom Dumoulin al gecontracteerd. 

Thomas is de tiende gele truidrager die dinsdag in Surhuisterveen van start gaat. ,,Wij hadden onze zinnen gezet op de Tourwinnaar”, meldt Erik Jager namens de organiserende Stichting Wielercomité Surhuisterveen. ,,Het heeft wat zweetdruppels gekost, maar vanmorgen was de deal rond. Een hele opluchting.” De komende twee weken is Thomas in de na-Tour-criteria alleen in Fryslân te bewonderen. 

Uniek voor de na-Tour-criteria is dat de nummers één en twee van de Ronde van Frankrijk hun opwachting maken.“,,Dit kan een mooie revanche worden in de strijd om de Gouden Fiets, de ereprijs van de Profronde van Surhuisterveen. Wij kijken er naar uit”, zo vertelt Jager.

In een eerder stadium waren al de noorderlingen Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) vastgelegd voor de Profronde. Vandaag - zondag 29 juli - zijn ook Luke Rowe (Team Sky), Laurens ten Dam (Sunweb) en Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ) aan het deelnemersveld toegevoegd.

De start van de Profronde van Surhuisterveen is komende dinsdag om 19.00 uur. Vooraf worden de Tourrenners gehuldigd. De toegang is gratis.