Huishoudens kiezen steeds vaker voor een groene tuin

Aangeboden door: Betonstaal.nl

Je kent ze vast, de tuinen die volledig bestraat zijn. Niet alleen is het zonde van de kansen die een groene tuin biedt. Ook zien steeds meer huishoudens in, dat dit niet ideaal is. Zeker in de zomer, wanneer we massaal naar buiten gaan, is het prettig om een klein gazon en bijvoorbeeld een aantal gezellige bloembakken in de tuin te hebben.

In de afgelopen jaren hebben veel huishoudens een renovatie doorgevoerd in de tuin. Ze kozen voor een border, een nieuw gazon en bijvoorbeeld gegalvaniseerd betongaas met daartegen een aantal hedera’s. Het geeft een heel fraai effect! Daarbij zijn groene vingers niet benodigd om het kunnen onderhouden.

Tuin onnodig warm met enkel tegels

Niet alleen maakt meer groen de tuin mooier, ook heeft het een positief effect op de temperatuur in de tuin. Zeker in woonwijken zijn tuinen vaak voorzien van een schutting. De wind heeft er weinig kans, waardoor de warmte automatisch meer zal blijven hangen in de zomer. Kies je voor een tuin met enkel tegels, dan wordt de tuin nog warmer! Het nadeel van de tegels is dat deze de warmte opnemen. Doordat het in de zomerse nachten onvoldoende afkoelt, blijven ze warmte afgeven. Een gazon of bijvoorbeeld een border met struiken en diverse planten neemt de warmte niet of nauwelijks op. Prettig aan je voeten, maar ook om het klimaat in de tuin aangenaam te houden in de zomermaanden!

Thuiswerken laat mensen vaker in de tuin zitten

Het is niet voor niets dat veel gezinnen de afgelopen anderhalf jaar gebruikt hebben voor het renoveren van hun tuin. Doordat we massaal thuis zijn gaan werken, genoot men van de ruimte die een tuin biedt. Met name in het warme voorjaar en tijdens de zomer. Om ook in de komende jaren van de tuin te kunnen blijven genieten, werden tegels vervangen voor borders en kozen veel huishoudens voor een grasveld in de tuin. De verwachting is dat het thuiswerken de komende jaren de trend zal blijven. De ene helft van de week zit men op kantoor, de andere helft wordt vanuit huis gewerkt. Prettig voor zowel een werkgever als werknemer.

Vakantiegeld gespaard voor renovaties

Een renovatie van de tuin werd door velen bekostigd met het vakantiegeld wat de afgelopen anderhalf jaar niet is uitgegeven. Dit geldt niet alleen voor een renovatie van de tuin. Ook in huis veranderde men het nodige. Zo kozen veel mensen voor een nieuwe keuken, pakten zij de badkamer aan, enzovoorts. De wachttijden bij een keukenboer zijn nog altijd lang. Niet alleen door de grote vraag naar keuken op dit moment, maar ook door de problemen met de aanvoer van onderdelen. Er is een groot tekort aan bijvoorbeeld hout.