Huishoudens investeren massaal in een nieuw interieur

Aangeboden door: tv-meubels.nl

Het aantal huishoudens wat de afgelopen maanden geïnvesteerd heeft in een nieuw interieur is groot.

Onder meer tv meubels, banken en bijvoorbeeld eettafels gingen als warme broodjes over de toonbank. Het is niet voor niets, dat men juist nu investeert in nieuwe meubels. De pandemie heeft ertoe geleid dat veel gezinnen hun vakantiegeld spaarden en op de bankrekening lieten staan. Nu de pandemie financieel beperkte gevolgen heeft voor de meeste huishoudens, durven zij het opgepotte geld alsnog uit te geven. Naast het vernieuwen van het interieur in huis, is ook de renovatie van keukens en badkamers populair.

Nieuwe meubels veelal online gekocht

Hoewel de maatregelen afgelopen zomer en herfst flink versoepeld werden, kopen de meeste huishoudens hun nieuwe meubels online. Het aanschaffen van tv kasten en tafels in een fysieke winkel durft lang niet iedereen aan, met het oog op een mogelijke besmetting. De kans dat men dit de komende maanden alsnog doet is klein. Immers, de besmettingen zijn sinds de laatste versoepelingen fors opgelopen. Er zijn meer redenen om nieuwe meubels online te kopen. Denk ook aan de mogelijkheid om de meubels bij verschillende partijen met elkaar te vergelijken.

Echt houten meubels het populairst

Opvallend is dat de keuze voor echte houten meubels populairder wordt. De prijs van het meubel lijkt hierbij een minder belangrijke rol te spelen. Kwaliteit boven een zo laag mogelijke prijs. Iets wat samenhangt met het eerder genoemde feit, dat veel mensen hun vakantiegeld hebben opgepot. Ook maatwerk meubels zijn in trek. Bij het vervangen van een meubel in huis, moet het nieuwe meubelstuk ongeveer dezelfde afmetingen hebben in veel gevallen. In het bijzonder wanneer een meubel aan de wand wordt opgehangen. Je wilt voorkomen dat oude boorgaten van het vorige meubel zichtbaar blijven. Daarbij is men afhankelijk van de bestaande indeling van ruimtes in huis. Heel veel speling in de afmetingen van meubels is er zodoende niet.

Eindejaarskorting trekt kopers aan

De laatste maanden van het jaar betekenen voor veel winkeliers dat zij het oude assortiment met hoge kortingen aanbieden. Op deze manier hopen zij de oude collectie van de hand te kunnen doen, voordat de nieuwe collectie in de schappen wordt gelegd. Voor consumenten biedt deze eindejaarskorting het voordeel dat zij hun interieur relatief goedkoop kunnen vernieuwen. De eindejaarskortingen worden doorgaans zowel bij de fysieke woonboulevard, als bij een online verkoper van meubels aangeboden.

Oude meubels tweedehands aangeboden

Oude meubels hoeven niet direct afgevoerd te worden. Verkoop ze online aan anderen! Er zijn steeds meer mensen die tweedehands meubels aanschaffen en deze vervolgens zelf opknappen. Voor eigen gebruik, of om ze vervolgens weer te verkopen. Er zijn diverse platforms waarop je de tweedehands meubels te koop of gratis aan kunt bieden aan dergelijke hobbyisten.