Na je autorijbewijs een volgend rijbewijs halen populair

Aangeboden door: verkeersschool wessel dijk

Steeds meer Nederlanders kiezen er na het behalen van hun autorijbewijs voor, om een tweede rijbewijs te halen. Soms is het autorijbewijs al het tweede rijbewijs, nadat mensen eerder het rijbewijs voor hun brommer of scooter behaalden.

Tegenwoordig komt dit minder vaak voor, doordat al op jongere leeftijd begonnen kan worden aan lessen voor het autorijbewijs. Hiermee mag ook op een scooter gereden worden. Niet iedereen haalt vrijwillig een tweede rijbewijs. In die zin, dat het voor sommige beroepen verplicht is om bijvoorbeeld je C-, C1- of D-rijbewijs te halen. Daarnaast geldt voor beroepschauffeurs op vrachtwagens en bussen, dat zij eens in de zoveel jaar hun code 95 moeten behalen. Met deze basiskwalificatie tonen zij aan dat ze veilig deel kunnen nemen aan het verkeer.

Rijbewijs halen voor een caravan of aanhanger

Met het reguliere rijbewijs is het toegestaan om met een aanhanger te rijden. Let wel, er gelden eisen voor zo’n aanhanger. Er worden zowel eisen aan het formaat van de aanhanger gesteld, als ook aan het gewicht hiervan. Het gaat hierbij om het gewicht van de aanhanger en de lading. Op de website van de Rijksoverheid of bijvoorbeeld de ANWB vind je de exacte voorwaarden. Om er zeker van te zijn dat je met een langere caravan of aanhanger mag rijden, loont het om je BE rijbewijs te halen. Het is een van de populairste tweede rijbewijzen, die men naast het autorijbewijs afrondt. Het voordeel van een BE rijbewijs is dat je deze vaak al binnen een dag kunt halen. Het hoeft zodoende niet veel tijd te kosten.

Vaarbewijs voor het varen op boot met zwaardere motor

Niet alleen het halen van het BE rijbewijs na het autorijbewijs is populair. Ook gaan veel mensen voor hun vaarbewijs. Zonder vaarbewijs mag enkel met een lichte boot zonder zware motor gevaren worden. Daarbij geldt een maximumsnelheid voor mensen die geen vaarbewijs hebben. Door het vaarbewijs te halen mag je niet alleen een snellere boot besturen. Ook is het voor jezelf veiliger, wanneer je het water op gaat. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je de regels kent die gelden rond sluizen en in situaties waarbij je samen met de beroepsvaart gebruik maakt van het water. Zou je de regels niet kennen, dan kan dit leiden tot uiterst gevaarlijke situaties. Ongeacht het type boot die je bestuurt en de snelheid waarmee je vaart.

Mensen hebben meer tijd door hybride werken

Het is niet onverklaarbaar dat steeds meer mensen voor een tweede rijbewijs gaan na het afronden van de examens voor hun autorijbewijs. Doordat er bij veel werkgevers inmiddels hybride gewerkt wordt, heeft men meer tijd voor een hobby. Varen in een boot en het daarmee gepaard gaan halen van een vaarbewijs is er een voorbeeld van.