Jongeren sleutelen massaal aan eigen auto’s

Aangeboden door: autopartsonline

De pandemie heeft ertoe geleid dat mensen meer tijd hebben. We werken hybride, waarmee wekelijks uren reistijd bespaard worden door veel werkenden. Daarbij hielden kroegen en andere uitgaansgelegenheden de deuren lange tijd gesloten in de avond, als gevolg van de geldende lockdown in Nederland. Voor veel mensen reden om een nieuwe hobby te zoeken.

De een besloot te gaan klussen in en rondom huis; anderen startten met het spelen van een instrument. Onder jongeren is het sleutelen aan auto’s en brommers populairder geworden. Men koopt online onderdelen, zoals een remlicht of een remklauw voor een Audi A3, om deze vervolgens zelf te monteren. Niet alleen een stuk goedkoper dan het inschakelen van een autogarage, maar ook hartstikke leuk!  

Online zijn onderdelen eenvoudig te bestellen

De groeiende populariteit van het sleutelen aan auto’s en andere voertuigen hangt samen met het feit, dat het steeds makkelijker is om aan losse onderdelen te komen. Er zijn verschillende websites, die heel duidelijk per type auto vermelden welke onderdelen gekocht moeten worden als men onderdelen gaat vervangen. Het is zelfs mogelijk om op basis van het kenteken beschikbare onderdelen voor de auto op te vragen. De kans dat de verkeerde onderdelen besteld worden is hierdoor zeer klein. Een voorbeeld van een webwinkel die losse onderdelen voor auto’s aanbiedt is Autoparts Online. Vaak heb je de onderdelen bij een webshop als deze al binnen een paar werkdagen in huis. Vervolgens kan het klussen aan de auto beginnen.

Veel informatie te vinden over uitvoering

Niet alleen het feit dat het makkelijker is geworden om onderdelen zelf te bestellen speelt mee. Ook vind je op internet talloze stappenplannen en instructievideo’s voor het vervangen van de onderdelen. Door deze stappenplannen nauwgezet op te volgen, hoef je geen opleiding te hebben gevolgd om onderdelen te kunnen vernieuwen. Logischerwijs verschilt het sterk per onderdeel, hoe makkelijk het vervangen hiervan gaat. Voor het vernieuwen van sommige onderdelen is het verstandiger om een erkend monteur in te schakelen. Daarbij wordt aangeraden om het sleutelen aan auto’s de eerste paar keer samen met iemand te doen, die hier meer ervaring in heeft.

Andere populaire hobby’s onder jongeren

Naast het sleutelen aan auto’s is ook het opknappen van tweedehands meubels populair onder jongeren. Ze kopen de meubels op via een website als Marktplaats, om deze na een opknapbeurt voor meer door te verkopen. Net als voor het sleutelen aan auto’s, is ook voor het opknappen van meubels veel informatie te vinden. Niet alleen jongeren zien het als een hobby, ook volwassenen zijn massaal gestart met klussen. Het verplaatsen van stopcontacten of het verleggen van leidingen doen zij tegenwoordig zelf. Ze hebben er de tijd voor nu niet meer dagelijks naar het werk hoeft te worden gereisd.