Wat zijn goedkope terrastegels?

Aangeboden door: totaaltegel.nl

Bij een terras denk je al gauw aan het buitengedeelte van een restaurant of café waar je lekker kan genieten van een biertje of kopje koffie in de zon. Toch is het ook mogelijk om een terras in je eigen achtertuin te hebben.

In dit geval zeg je gedag tegen je gras en vervang je de ondergrond door terrastegels. Op deze manier wordt dit gedeelte van je tuin een prettige plek om te genieten van het biertje uit je eigen koelkast. Vaak is de aanleg van een terras al duur genoeg en wil je niet nog eens honderden euro’s kwijt zijn aan de tegels die het gras moeten gaan vervangen. Kies in dit geval voor goedkope terrastegels die ook nog eens jaren meegaan! Op deze manier kan je weer investeren in andere belangrijke zaken, zoals het zitje dat je later op de tegels wilt gaan zetten.

Soorten goedkope terrastegels

Voordat je overgaat op de aankoop van een paar mooie tegels om je terras mee te bedekken, is het van belang om te weten dat er verschillende soorten terrastegels bestaan. De eerste is de keramische tegel, die een aantal belangrijke voordelen heeft. Het eerste voordeel van de keramische tegel is dat deze krasbestendig is. Zo hoef je niet bang te zijn om je tegels te beschadigen als je besluit je tafel of de stoelen te verplaatsen. Andere voordelen van deze tegels is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en dat ze kleurvast zijn. Beide voordelen zorgen ervoor dat de tegels jaren meegaan en dat je deze voorlopig niet hoeft te vervangen.

Andere goedkope terrastegels

Naast de keramische tegel heb je ook nog terrastegels die uit natuursteen bestaan. Dit zorgt ervoor dat elke steen uniek is en dat geen er hetzelfde uit ziet. Zulke tegels staan heel mooi in tuinen waar veel groen te zien is. Natuurlijk is het ook mogelijk om terrastegels te laten plaatsen die een betonlook hebben. Op deze manier zorg je voor een industriële uitstraling van je achtertuin. Tot slot is het ook nog mogelijk om de keramische tegel te combineren met de betonlook-tegels. In dit geval worden de betonnen tegels bedekt door een laagje keramiek.