Binnenkort een Bedrijfsfeest Organiseren? Met deze 6 vragen Gegarandeerd een Succes

Aangeboden door: e-carnavalskleding.nl

Met het eind van de pandemie in zicht. Is het langzamerhand weer mogelijk om met al het personeel tegelijkertijd op kantoor te komen. Dit zal in het begin zeker wennen zijn. Om de sfeer er weer goed in te krijgen, kan je er over nadenken om een heus bedrijfsfeest te organiseren. Puur omdat het kan.

Jullie hebben immers al zo lang niet met elkaar in die sfeer gesproken. Het lijkt ons de ideale manier om weer terug in het ritme te komen. Voor de zekerheid zou je altijd het personeel een covid test laten doen. Ben jij er klaar voor om het te organiseren? Dan moet jij jezelf deze 5 vragen stellen. Heb je deze allemaal beantwoord, dan kan het niet anders dan dat het feest een groot succes wordt. Succes.

1. Voor wie is het bedrijfsfeestje?

Natuurlijk komt het hele bedrijf. Maar zijn vrienden, kinderen en aanhang ook uitgenodigd? En heb je al nagedacht over de partners en klanten van je bedrijf? Vraag jezelf van te voren goed af wie je bij het bedrijfsfeest wilt betrekken. Heb je dat in kaart? Dan kun je door naar de volgende tips. 

2. Wat gaan jullie doen? 

Versieren jullie het kantoor met ballonnen en feestversiering en nodigen jullie een dj uit, of kiezen jullie er toch voor om het feestje extern te vieren? Allemaal goed om over na te denken. Voor iedere optie zijn voor- en nadelen te bedenken. Zo kan het feestje op kantoor direct na de werkdag beginnen, maar zit je vaak wel met de rotzooi achteraf. Dit heb je dan weer niet op een externe locatie, maar kan iedereen daar wel makkelijk heenkomen? 

3. Ga je voor een thema?

Dan is het ook belangrijk om na te denken over een eventueel thema. Door een thema te koppelen aan je bedrijfsfeest, ontstaat er een sterke sociale cohesie. Dit omdat er saamhorigheid ontstaat. Als iedereen er hetzelfde uitziet of juist heel gek. Is de spanning er zo van af. Zeker voor de nieuwste aanwinsten van het bedrijf. Je kan gaan voor een kleurthema, maar je kan het ook koppelen aan periode of feestdag. Denk bijvoorbeeld aan halloween en oktoberfest. Dan kan iedereen een halloween kostuum aantrekken en de oktoberfest kleding uit te kast trekken.

4. Moet er vervoer geregeld worden? 

Ga je het extern vieren? Dan is het goed om vervoer van en naar de locatie te regelen. Gaan jullie met een partybus vanaf kantoor of laat je iedereen zelf een taxi regelen? Tip: informeer eens naar een bus van een amateurvoetbalvereniging. Die is vaak beschikbaar en wordt in vele gevallen voor een aantrekkelijke prijs verhuurd.

5. Hoe nodig je iedereen uit? 

Ga je een agendapunt inschieten of pak je helemaal uit met persoonlijk geschreven uitnodiging? Natuurlijk maak je met dat laatste de meeste indruk, maar het budget wat daarbij komt kijken kun je ook weer in lekkere hapjes voor die avond steken. Denk er goed over na. Vraag of je collega’s kunnen laten weten of ze er wel of niet bij zijn. Zo kun jij het feestje voor de juiste personen organiseren.

6. Hoe is het feestje gegaan? 

Het is altijd goed om na je bedrijfsfeestje een korte evaluatie te houden met de aanwezige. Stuur daarvoor een paar dagen na het feestje een kleine enquête uit. Hiermee kun jij punten ontvangen die je het jaar erop mee kunt nemen om het feestje nog gezelliger te maken

Als jij als organisator deze vragen stelt, wordt het feest gegarandeerd een groot succes. Veel succes met organiseren!