Zorg voor voldoende licht in een aangebouwd kantoor

Aangeboden door: lichtkoepeltje.nl

De manier waarop we de komende jaren zullen werken verandert. Er wordt bij veel bedrijven hybride gewerkt. Er zijn zelfs organisaties die het medewerkers toestaan om volledig vanuit huis te werken.

Daar niet ieder huishouden hier de ruimte voor heeft, wordt gezocht naar mogelijkheden om die ruimte te creëren. De keuze voor een aanbouw aan de woning is er een voorbeeld van. De aanbouw doet vervolgens dienst als kantoor aan huis. Bij een aanbouw met een plat dak wordt het gebruik van lichtkoepels aangeraden. Voldoende licht is cruciaal om je goed te kunnen blijven concentreren gedurende de werkdag.

Belang van voldoende licht onderschat

Niet iedereen kent het belang van voldoende licht in een kantoor. Vaak wordt gekozen voor kunstlicht. Hoewel dit licht een warme, of juist heldere witte kleur heeft, is het niet volledig te vergelijken met daglicht. Kunstmatig licht maakt dat je eerder vermoeid raakt, waardoor het lastiger is om je een lange dag te kunnen concentreren. Daar komt bij dat je minder snel een productief gevoel hebt. Vergelijk het met het verschil tussen de winter en de zomer. In de zomer is men vaak veel eerder op de dag productief, doordat het al vroeg licht is buiten. Met een losse lichtkoepel kun je al een groot verschil maken in een ruimte met een plat dak.

Ramen laten de ruimte ventileren

Niet alleen voldoende daglicht is belangrijk om de concentratie vast te kunnen houden gedurende de werkdag. Zorg ook voor voldoende frisse lucht. Het gebruik van een lichtkoepel of een raam in de muur maakt dit mogelijk. Ventileer de ruimte voordat je gaat werken, zet de ramen in de avond nog even op en open ze in de lunchpauze. Niet alleen maakt frisse lucht het makkelijker om je te blijven concentreren. Ook geeft het je een energiek gevoel, wanneer je na de lunch in een frisse kamer aan je volgende taken kunt beginnen.

Klussen in huis zeer populair de laatste twee jaar

In de afgelopen twee jaar is klussen in huis steeds populairder geworden. Het hangt samen met de pandemie. Door de pandemie is men vrijwel volledig vanuit huis gaan werken, wat veel reistijd bespaard heeft voor de meeste werkenden. Ook was het vorig jaar zomer niet mogelijk om een vakantie naar het buitenland te boeken. Huishoudens hadden tijd genoeg om aan de slag te gaan met een renovatie. Mensen zijn op zoek gegaan naar een nieuwe hobby, of pakken achterstallig onderhoud aan. Met de instructievideo’s en stappenplannen die online te vinden zijn, wordt zelf klussen steeds eenvoudiger. Er zijn daarnaast verschillende bouwmarkten waar je professioneel gereedschap kunt huren. Het maakt dat je er niet in hoeft te investeren, wat aanzienlijk goedkoper is. Vaak wordt dergelijk gereedschap maar een of twee keer gebruikt.