De zin en onzin van kerstpakketten in 2021

Aangeboden door: kerstpakkettenplaza.nl

Kerstpakketten geven is een zeer oude traditie die nog altijd voorkomt in ons land. Ooit was het de manier waarop boeren hun overschot deelden met arme mensen. Zij kregen groente, brood of zelfs vlees cadeau rondom de feestdagen. Vaak ging het om voedsel dat anders niet goed zou blijven.

Om die reden zijn er nog altijd veel kerstpakketten gevuld met lekker eten, al vind je niet snel meer een knolraap of stuk brood in je pakket. Tegenwoordig is het een manier waarop werkgevers of zakenrelaties je een extraatje bieden rondom de feestdagen. Maar hoe origineel is het kerstpakket nog in 2021? Worden ze eigenlijk nog veel vergeven, en zijn er ook leuke alternatieven op de borrel pakketten of flessen wijn?

De meest gekozen opties

De meeste mensen die een kerstpakket aanschaffen, doen dit voor hun werkgevers. Daar kun je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor zijn of je kunt het uitbesteden. Tegenwoordig zijn er een aantal versies van het kerstpakket die het meeste worden gekozen, al halen alternatieven dit traditionele pakket snel in:

  • een fles wijn;
  • een pakket met borrel producten zoals nootjes en toastjes;
  • een pakket met verwenproducten van Rituals of een ander merk.

We zijn tegenwoordig lang niet zo beperkt in wat er in een kerstpakket terecht komt. Dankzij aanbieder zoals Kerstpakkettenplaza is er namelijk veel mogelijk. Zo kun je pakketten ook volledig zelf samenstellen en zelfs per medewerker anders samenstellen. Let wel op dat zoiets meer tijd kost en dat je dus niet pas in november kunt beginnen met het uitkiezen van de pakketten.

Alternatieven voor een duurzamer cadeau

Veel bedrijven hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat is geen wonder, want de planeet kan wel wat hulp gebruiken. Zelfs in je keuze voor een kerstpakket is duurzaamheid een belangrijke factor geworden. Er zijn meerdere milieuvriendelijke opties beschikbaar.

Allereerst is er het vrije-keuze-cadeau. In feite is dit als een cadeaukaart, maar dan eentje die je alleen via een website uit kunt geven. Jij als gever bepaalt hoeveel punten er op de kaart staan. Op de kaart staat tevens een webadres van een website waar de ontvanger deze punten kan uitgeven. Dat kan een een cadeau maar ook meerdere cadeaus zijn. Het leuke hiervan is dat iedereen blij zal zijn met het cadeau; ze kiezen het immers zelf uit.

Pakketten op maat

Daarnaast is deze keuze uitermate duurzaam. Er wordt geen onnodige hoeveelheid papier verspild aan verpakkingen en dozen. Daarnaast zal niemand producten weggooien omdat ze niet naar smaak zijn; iets dat bij kerstpakketten helaas vaak gebeurt.

Een andere duurzame optie is het kerstpakket op maat. Zo kun je bij elke ontvanger producten in het pakket stoppen die hij of zij echt graag wil. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met allergieën maar ook een levensstijl zoals vegan eten.