Geld lenen in Drachten

Aangeboden door: Rente.nl

Er zijn verschillende situaties denkbaar, waarbij geld lenen in Drachten wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een nieuwe auto, waarvoor je momenteel te weinig spaargeld hebt. Of wat te denken van een nieuwe wasmachine, als je eigen wasmachine net stuk is gegaan?

Ook bij een verbouwing van je woning kan geld lenen een goede optie zijn. Denk aan het verduurzamen van de woning door te investeren in een elektrische warmtepomp. Zo’n apparaat kost vaak al snel duizenden euro’s. Het zorgt er echter wel voor dat je woning klaar is voor de toekomst! Ook geld lenen voor een investering in zonnepanelen kan met het oog op de toekomst het overwegen waard zijn. 

In dit artikel lees je meer over de verschillende opties die je als inwoner van Drachten hebt, bij het lenen van geld. Kies je voor een gemeentelening voor een verbouwing om je woning duurzamer te maken? Of ga je wellicht voor een persoonlijke lening, waarbij je zelf bepaalt waar je het krediet aan uitgeeft? 

Kredietverstrekkers in Drachten 

Geld lenen is in geen geval gratis; er moet rente over de lening betaald worden. Bij het afsluiten van een gemeentelening of een persoonlijk krediet is het belangrijk om vooraf uit te zoeken, welke verhoging van de maandlasten je goed kunt dragen. Houd hierbij ook rekening met de toekomst. Mogelijk verwacht je meer geld kwijt te zijn aan het onderhoud aan je woning, verwacht je dat er een deel van je inkomen wegvalt doordat je minder gaat werken, enzovoorts. Kredietverstrekkers werken vaak met adviseurs, die samen met jou in kaart brengen welke rentelasten goed draagbaar zijn. Hieronder vind je voorbeelden van kredietverstrekkers en adviseurs in Drachten. 
 

  • Geldshop
  • A-Krediet
  • Rooseboom 
  • Beter Lenen 

Online aanbieders van leningen vergelijken 
Kijk niet alleen naar financieel adviseurs met een fysiek kantoor. Je kunt vaak zelf ook een vergelijking maken tussen de verschillende soorten leningen en kredietverstrekkers. Het voorkomt dat een kredietverstrekker diens eigen leningen promoot, terwijl je elders profiteert van betere voorwaarden. Er zijn verschillende websites waarop je de leningen bij diverse kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Verderop in het artikel lees je meer over de factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van leningen. 

Geld lenen bij gemeente Drachten 

Zoals eerder al werd aangehaald, heb je in de basis twee opties bij geld lenen: een duurzaamheidslening via de gemeente en een persoonlijke lening via een commerciële partij. Zoals de naam al doet vermoeden, is een duurzaamheidslening specifiek bedoeld voor een duurzame investering in je woning. Gebruik de duurzaamheidslening bijvoorbeeld om een warmtepomp in huis te plaatsen of te investeren in zonnepanelen. Vaak zijn er voor dergelijke investeringen ook subsidies verkrijgbaar via de gemeente. Deze subsidies zijn echter niet voldoende, om de volledige kosten voor dit type investering te vergoeden. Met een gemeentelening kun je het restant aanvullen. 

Een nadeel aan een duurzaamheidslening via de gemeente, is het feit dat het proces rond de aanvraag van zo’n lening bureaucratisch verloopt. Het zal al snel enkele weken tot maanden duren, voordat een aanvraag wordt goedgekeurd en verwerkt. Kies je voor een persoonlijke lening via een commerciële partij, dan verloopt dit proces veel sneller. Andersom is het voordeel van een gemeentelening dat de te betalen rente lager ligt. 

Als inwoner van Drachten online geld lenen 

Voor een investering in een nieuwe auto of bijvoorbeeld een uitbreiding van je woning is een gemeentelening niet geschikt. De duurzaamheidslening van de gemeente is specifiek bedoeld voor duurzame investeringen in het huis. Je moet deze investeringen aan kunnen tonen. Wanneer je de lening voor een ander doel wilt gebruiken, is een persoonlijke lening een goed alternatief. Zoals eerder al werd aangehaald, wordt een persoonlijke lening sneller toegekend. Je kunt het geld hierdoor vaak al binnen een paar dagen tot maximaal een paar weken gebruiken. 

Er zijn verschillende commerciële partijen die deze persoonlijke leningen aanbieden. Om te voorkomen dat je een te hoge rente betaalt, is het wenselijk leningen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de rente die in rekening wordt gebracht over de lening. Let ook op de voorwaarden die een kredietverstrekker stelt. Mogelijk is het niet mogelijk om de lening boetevrij versneld af te lossen. Daar waar dit wel wenselijk is, als je bijvoorbeeld een bonus van het werk verwacht in de komende periode. 

Persoonlijke lening of een duurzaamheidslening 
In dit artikel werden verschillende aspecten van en mogelijkheden bij geld lenen benoemd. Wanneer je voornemens bent om een duurzame investering in je woning te doen, zoals het aanschaffen van zonnepanelen of het vervangen van enkelglas, is een duurzaamheidslening van de gemeente een optie. Wil je snel over het geld beschikken en dit naar eigen inzicht uit kunnen geven, dan is een persoonlijke lening de beste optie. Een persoonlijke lening is iets duurder door de hogere rente, maar biedt je uiteindelijk meer vrijheid. Het is daarbij de enige optie, wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen.