Stijgende koersen leiden tot hernieuwde interesse in bitcoin

Aangeboden door: bestebank.org

Nadat de waarde van bitcoin de afgelopen maanden fors daalde, kent deze momenteel een nieuwe opleving. De opleving is voornamelijk het gevolg van geruchten dat Amazon bitcoin als betaalmiddel zou gaan accepteren. Hoewel Amazon dit gerucht zelf ontkent, zijn er signalen die het gerucht ondersteunen.

Zo wordt er onder meer gezocht naar een specialist op het gebied van blockchain technologie. Iets wat zou kunnen duiden op het accepteren van bitcoin als betaalmiddel. De stijgende koersen van deze digitale munt maken dat bitcoins kopen eveneens populairder geworden is. Particuliere investeerders proberen een graantje mee te pikken van de stijgende koersen.

Aantal websites over digitale munten groeit nog altijd

Opvallend is dat het aantal websites over digitale munten als bitcoin al enige tijd groeit. Een groot deel van deze informatieve websites wordt gebruikt om sales te genereren voor platforms waarop de digitale munten verkocht worden. Denk aan Litebit, Bitvavo, enzovoorts. Naast deze informatieve websites, ook wel affiliate websites genoemd, zijn er verschillende partijen die een blog starten waarop het laatste nieuws over de munten gedeeld wordt. Zeker wanneer geruchten zoals die van Amazon de ronde doen, groeit de vraag naar nieuwsupdates rap. Men heeft de afgelopen jaren gezien dat de waarde van bitcoin in een zeer korte tijd fors kan groeien. Kleine nieuwtjes en geruchten kunnen al leiden tot een stijging van enkele procenten. Een kans die investeerders, wat overigens al lang niet meer zolderkamer jongens zijn, niet aan zich voorbij willen laten gaan.

Ook Tesla accepteert bitcoin weer als betaalmiddel

De stijging van de koers van bitcoin is niet uitsluitend het gevolg van de geruchten over Amazon. Ook Tesla heeft aangegeven bitcoin weer als betaalmiddel te zullen accepteren in de toekomst. Dit deed Tesla al eens eerder. Kort na die berichtgeving trok Elon Musk bitcoin in als betaaloptie, omdat het onderhouden van de technologie achter bitcoin te veel stroom zou kosten. Iets wat slecht is voor het milieu, aldus Musk. Inmiddels lijkt hij daarvan teruggekomen te zijn, nu bitcoin weer geaccepteerd wordt. Musk houdt zich overigens niet alleen bezig met bitcoin. Ook de koers van een alternatieve munt, de dogecoin, steeg de afgelopen tijd hard door tweets van Musk.

Investeren in digitale munten brengt risico’s met zich mee

Een hoog rendement gaat over het algemeen gepaard met een hoog risico. Dat geldt zeker ook voor digitale munten. De volatiliteit van deze munten maakt dat de koers niet alleen hard stijgt, maar af en toe net zo snel daalt. Investeer alleen met geld wat je voor een langere tijd kunt missen. Houd er daarbij rekening mee, dat sommige projecten niet meer zullen stijgen na een forse daling. Het kan gaan om een digitale munt waarvan het team met ontwikkelaars uit elkaar gevallen is.