Heb jij al een goede motorverzekering?

Aangeboden door: vergelijkdirect.com

De zomer is weer aangebroken en dus stappen steeds meer motorliefhebbers weer op hun motor. Wie van plan is om op de motor te rijden, moet natuurlijk wel een goede motorverzekering hebben.

Het kan verstandig zijn om ieder jaar even te controleren welke verzekering het goedkoopst is. Motorverzekering vergelijken is dus een aanrader. Het vergelijken van verzekeringen doe je echter niet alleen op basis van de kosten. Het is ook belangrijk dat je motorverzekering de juiste dekking heeft.

Welke dekking kies jij voor de motorverzekering?

Net als bij de auto, heb je ook voor de motor een WA, WA+ of Allrisk verzekering. Met WA ben je alleen verzekerd voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Met WA+ ben je ook verzekerd voor brand en schade als gevolg van bijvoorbeeld hagel. Met een Allrisk motorverzekering ben je zelfs verzekerd voor schade die je aan je eigen motor toebrengt, mits je dit niet expres doet natuurlijk. Heb je een dure motor, dan is het meestal aan te raden om voor een Allrisk verzekering te kiezen. Wanneer de motor minder prijzig was en al iets ouder is, is een WA vaak al voldoende. Welke dekking je het best kunt nemen is ook afhankelijk van hoeveel risico je bereid bent om zelf te dragen. Weeg dit op tegen de hoogte van de premie om goed te kunnen beoordelen welke dekking je nodig hebt.

Het vinden van een voordelige motorverzekering

Als je eenmaal weet welke dekking je wilt, wordt het tijd om verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig met behulp van Vergelijkdirect. Op basis van je postcode, gewenste dekking en het kenteken van je motor, gaat deze tool na wat de premie bij verschillende verzekeraars zal zijn. Zo weet je dus al heel snel welke verzekering in jouw geval de voordeligste keuze is.