De ‘8 van Drachten’ op 12 september

DRACHTEN De 8 van drachten is dit jaar weer gepland in hetzelfde weekend als in 2020 en wel op zondag 12 september. In 2020 was de 8 van Drachten coronaproof. De organisatie houdt ook dit jaar rekening met eventuele corona-aanpassingen.

De start van de 8km en de KidsRun zijn weer op dezelfde plaats. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein. De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum. Het parcours gaat via Zuiderbuurt-Zuidkade-Noordkade-Toornstraat-Houtlaan- Noorderbuurt en de Zuiderbuurt naar de finish op met Museumplein. De openbare weg is dan afgesloten van 13.15-14.30 uur, voor alle verkeer.

De 8 km gaat eerst door het centrum en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, als de corona materregelen dit voorschrijven, met uitzondering van de horeca.

De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer: Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Wandelen

Het wandelonderdeel kent dit jaar drie afstanden, 5 km - 10 km - 25 km. Goede doel is dit jaar Present Smallingerland, Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden ze de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

De 8 van drachten heeft veel vrijwilligers nodig. Op de wedstrijddag zijn ruim 110 vrijwilligers aanwezig om alles goed te kunnen laten verlopen. Wie wil helpen, kan mailen naar info@8vandrachten.nl. Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl. Er kan inmiddels worden ingeschreven voor het hardlopen en het wandelen.