Wethouders Smallingerland dragen steentje bij aan NLdoet

DRACHTEN Leden van het college van B en W van Smallingerland dragen vrijdag 28 en zaterdag 29 mei een steentje bij aan NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds.

Duizenden organisaties en nog meer vrijwilligers zetten zich beide dagen in voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het gemeentebestuur van Smallingerland levert ook dit jaar een actieve bijdrage. Wethouder Maria le Roy brengt vrijdag 28 mei van (10–12) uur een bezoek aan ZuidOostzorg, locatie De Wiken in Drachten. Daar zal zij zich met bewoners en vrijwilligers inzetten voor diverse, kleinschalige activiteiten.

Wethouder Bert Westerink gaat vrijdag 28 mei langs (10–12 uur) bij Zorgboerderij It Fallaet in Drachtstercompagnie, om samen met andere vrijwilligers compostbakken te maken. Zaterdag 29 mei stroopt wethouder Felix van Beek de mouwen op bij Talant dagbesteding Passieflora in Drachten (10-12 uur).

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom, met NLdoet, zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. De gemeente Smallingerland ondersteunt het initiatief van harte, in het bijzonder de vele vrijwilligers.

Mede door het verder versoepelen van de corona-maatregelen zijn dit jaar op diverse locaties weer initiatieven mogelijk (www.nldoet.nl).