Horecaondernemers houden Culinaire Foodtour ZO-Friesland

REGIO Zeven horecaondernemers uit Zuidoost Friesland slaan de handen ineen voor de organisatie van een heerlijk evenement op eerste pinksterdag (23 mei). Tijdens de Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland rijden deelnemers langs de zeven restaurants.

Bij ieder restaurant krijgen ze een culinair gerecht voorgeschoteld. De route is zo opgebouwd dat deelnemers beginnen met koude gerechten, vervolgens warme gerechten krijgen en eindigen met een dessert.

Tijdens de Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland rijden deelnemers langs de volgende restaurants: Restaurant Smûk in Katlijk, Herberg Het Volle Leven in Appelscha, Hotel Het Witte Huis in Olterterp, De Herberg van Smallingerland in Rottevalle, Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum, 't Schippershuis in Terherne en Museumcafé Belvédère in Oranjewoud. De gerechten worden genuttigd in de auto, in nabijgelegen natuur of waar mogelijk op het terras.

Tijdsloten

Deelnemers starten in verschillende tijdsloten, zodat het niet te druk wordt op de verschillende locaties. Onderweg kunnen ze middels een quiz vragen beantwoorden over de omgeving, waarmee ze kans maken op een pakket met streekproducten ter waarde van 80 euro.

Initiatiefneemster van de Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland is Caroline Sutherland van Restaurant Smûk in Katlijk: ,,Zuidoost Friesland heeft heel veel goede restaurants. De Culinaire Foodtour Zuidoost Friesland is bedacht om gasten (opnieuw) kennis te laten maken met het bijzondere aanbod in de regio.”

„Door met zeven restaurants samen te werken hopen we onze gasten te inspireren ook eens een ander restaurant in de regio te bezoeken, zodra de coronamaatregelen het allemaal weer toelaten. En natuurlijk geven we met deze tour onze gasten ook een verrukkelijke belevenis tijdens het pinksterweekend!"

Tickets zijn te koop via www.zuidoostfriesland.nl/culinairefoodtour . Er kunnen maximaal 300 gasten deelnemen aan de route, vol is vol.