Corona proof en erop uit in Drachten met Restaurant Wandeling

DRACHTEN We kunnen uitgebreid stilstaan wat er allemaal niet mogelijk is momenteel. Maar leuker is te vermelden wat wel kan, en wat bovendien erg in trek blijkt te zijn: Restaurant Wandeling.

De combinatie wandelen en héérlijk eten blijkt een gouden formule. Elk weekend voorziet HEERLIJK.nl van culinaire wandel, fiets- en autotochten langs de keukens, op 9 en 16 mei in Drachten. Wie reserveert voor een Restaurant Wandeling in Drachten krijgt een aanbevolen route van circa 18 kilometer mee die voert langs toffe plekken in de omgeving en langs vier toprestaurants.

HEERLIJK.nl suggereert te starten bij Fidèle om vervolgens rond te trekken en de restaurants Het Spijshuys, Lyf's en Thús te bezoeken. In elk restaurant krijgt de gast een signature dish. Voor €32,50 per persoon ben je vier nieuwe smaakervaringen rijker en je hebt ook nog eens een hele leuke middag, die tegenwoordig vrij zeldzaam zijn.

Hart onder de riem

Restaurant Wandeling begon op 20 februari als een spontane actie om de lokale horeca in Rotterdam een hart onder de riem te steken tijdens de lockdown en het publiek zijn oh-zo-gemiste verzetje te gunnen. Iedereen, van jong tot oud, is tegenwoordig aan de wandel en van goed eten is niemand vies. Het idee klinkt dan misschien simpel maar bij de uitvoering zijn nogal wat partijen betrokken en al die neuzen moesten dezelfde kant opstaan om omleidingen en andere hobbels op de weg te voorkomen. Het licht voor deze gastronomische wandeling stond wonderwel in no-time op groen.

Wat begon als een eenmalige opsteker is in heel korte tijd uitgegroeid tot een nationale hit. Inmiddels zijn er 18 verschillende routes langs 74 luxe restaurants (zie bijgevoegde deelnemerslijst) in elf verschillende steden waaronder Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam te boeken. Arthur Bassant, bedenker van Restaurant Wandeling en eigenaar van Heerlijk.nl, staat versteld van het succes. ,,Restaurant Wandeling overtreft mijn stoutste dromen. Ik krijg zo vaak te horen dat dit het leukste corona proof uitje van Nederland is dat ik denk dat we er na de lockdown mee doorgaan. We gaan er in elk geval nog mee door zolang er geen versoepelingen voor de horeca zijn.”

Tijdens Restaurant Wandeling loop je in eigen tempo met het maximaal aantal personen dat door de geldende corona maatregelen is toegestaan. Meer informatie vind je op www.restaurantwandeling.nl