Perspectieven voor jongeren in Drachten

DRACHTEN De gemeente Drachten en MOS (Maatschappelijke Onderneming Smallingerland) bieden 100 jongeren van 14 tot en met 27 jaar de komende 3 maanden meer perspectief in coronatijd.

Door het inzetten op talentontwikkeling willen ze jongeren motiveren en uitdagen om de beste versie van zichzelf te worden, zelf regie te nemen en een stip op de horizon te zetten. „De corona heeft een grote impact op jongeren”, vertelt Dennis Donker, jongerenwerker en projectleider MDT vanuit Place2B, het jongerencentrum waar ondanks de Corona de jongeren gelukkig nog steeds komen.

Het gevoel van eigenwaarde neemt af, motivatie vermindert en jongeren kampen met gevoelens van eenzaamheid en somberheid. Met dit project kunnen jongeren hun interesses en talenten gaan verkennen en onderzoeken. „Het vuurtje weer aanwakkeren door te doen waar je blij van wordt”, is wat we de jongeren willen meegeven.

Zelfontwikkeling

Gedurende acht tot tien weken gaan jongeren zowel individueel als in groepsverband aan de slag met hun doelen. Er zijn activiteiten op het gebied van sport, theater, muziek en beauty maar liggen de interesses op een ander gebied dan kunnen ze ook kiezen voor een individueel traject. Hierbij worden ze begeleid en ondersteunt door de jongerenwerkers. Met de toekenning van de subsidie voor het project ‘Perspectief voor de jeugd met MDT’ zijn er financiële middelen om daarin extra impulsen te geven.

Het project wordt samen met jongeren opgetuigd, zij spelen de hoofdrol en geven aan wat ze nodig hebben. Hierdoor kunnen ze zelf ook ervaren wat ze allemaal kunnen en waar ze naartoe willen. Competenties en vaardigheden worden vergroot, hun netwerk wordt verbreed en er ontstaan nieuwe inzichten en perspectieven. Het draagt allemaal bij aan een stuk zelfvertrouwen en welbevinden. Na afloop ontvangen ze een landelijk certificaat en een waardebon.

Jongeren die aan de slag willen met hun interesses en talenten, hun competenties en vaardigheden willen vergroten en hun sociale netwerk willen verbreden kunnen zich tot en met zondag 16 mei aanmelden door een app te sturen naar René (jongerenwerker) via 06 – 37 38 29 22.