It Eibertshiem/Ooievaars.nl viert klein feestje

BURGUM Ooievaars zijn trekvogels en daardoor zijn het ook gelijk wereldburgers. En dan ook nog eens van een opvallende soort.

De ooievaar is door zijn grote en zijn wit/zwarte verenpak met een grote rode snavel, in Nederland één van de opvallendste vogels. Voeg daarbij dat ze mensen niet schuwen en vaak een zeer opvallende nestplaats kiezen, dat is al met al reden genoeg op een opvallende wereldburger te worden. En dan staan ze ook nog eens bekend als brenger van geluk, ja zelfs als brenger van baby’s, kortom de ooievaar kan niet onopgemerkt blijven.

It Eibertshiem is destijds opgericht om de ooievaars te herintroduceren en als populatie in stand te houden in Nederland. Daarnaast werd al die jaren aandacht gevraagd voor de ooievaar en de vogel dus in de publiciteit te zetten en te houden.

Live beelden

Dat deed de stichting door er steeds over te schrijven en te publiceren maar ook door het opzetten van een website, met daaraan gekoppeld van maart tot september de live beelden vanuit een ooievaarsnest. Dit met de laatste jaren zo rond de 50.000 bezoekers.

Om ook de nieuwe sociale media te gebruiken is het bestuur in 2015 gestart met een eigen facebookpagina ooievaars.nl. De pr afdeling deed er ruim een jaar over om de eerste 1000 volgers en vind ik leuks binnen te halen. Dit met hulp van vrienden, familie en collega’s. Zodoende stond de stad Groningen lange tijd bovenaan als stad met de meeste volgers, maar ondertussen is hij ingehaald door Den Haag en Amsterdam. Nu, 5 jaar verder, is eind april de grens van 100.000 volgers/vind ik leuk gepasseerd. Ook hier wordt de ooievaar nu internationaal gevolgd in heel veel landen. Er zijn al 20 landen met elk meer dan 1000 volgers.