Groenere tuinen door het NK Tegelwippen; Smallingerland uitgedaagd

DRACHTEN Gemeenten in het hele land strijden met elkaar voor de winst in het NK tegenwippen. Het doel is om zo veel mogelijk tegels te verwijderen en deze te vervangen door planten.

Gemeente Heerenveen heeft Smallingerland uitgedaagd voor dit NK. Alle inwoners en scholen kunnen meedoen aan dit NK. Meehelpen kan door tegels op het eigen perceel in te ruilen voor (gevel)planten. De gemeente die in verhouding de meeste tegels wipt, wint. De tegelwipactie Heerenveen -Smallingerland loopt van 1 tot 31 mei. Het NK-tegelwippen loopt door tot en met 30 september.

Woensdagmiddag was de aftrap van de tegelwipactie op het dorpsplein (voormalig schoolplein) aan de Master De Jongwei 19 in De Tike. Bij de aftrap waren wethouder Maria le Roy, bewoners en kinderen, bestuursleden Dorpsbelang De Tike en een vertegenwoordiging van VSO Unyk aanwezig.

Voordelen

Groen zorgt voor een prettiger leefomgeving voor mens, plant en dier. Het vermindert hitte en zorgt voor minder wateroverlast. Groene tuinen maken mensen gelukkiger en gezonder. Allemaal groene voordelen! Samen werken van grijs naar groen.

Door minstens 11 tegels (1 vierkante meter) uit de tuin te halen verdien je een tegoedbon van 10 euro. Met de tegoedbon is er 10 euro korting om te besteden aan een plantenpakket van 20 euro (of meer). Met een foto van de gewipte tegels en plantgaten en gegevens kan een formulier worden ingevuld. Dit is niet te openen via Internet Explorer, wel via bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox of Safari.

Aanmelden kan via tegelwippen.nl. Hier wordt ook de stand van gemeente Heerenveen en van Smallingerland bijgehouden. Overtollige tegels en klinkers kunnen worden ingeleverd bij het Ecostation aan De Hemmen 99 in Drachten.